-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„NFQ Technologies“ įsikurs Kauno verslo centre „Magnum“

Lietuvos ir Vokietijos kapitalo programinės įrangos kūrėja „NFQ Technologies“ pasirašė vieną didžiausių biurų sandorių Kaune šiemet – savo ketvirtąjį 1 700 kv. m ploto biurą Lietuvoje atidarys didžiausiame A+ klasės verslo centre Kaune „Magnum“. Sandoriui tarpininkavo tarptautinė nekilnojamojo turto (NT) konsultacijų bendrovė „Newsec“, rašoma pranešime spaudai.
„Magnum“ verslo centras
„Magnum“ verslo centras / „Magnum“ nuotr.

Sudarius šį sandorį, 2020 metų rudenį atvėrusiame duris verslo centre „Magnum“, išnuomota daugiau nei 70 proc. nuomojamo ploto. Čia NFQ, šiuo metu sparčiai auginanti savo darbuotojų komandą, atidarys jau antrą biurą Kaune. Technologijų bendrovė šiuo metu plečiasi ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje – steigia padalinį Krokuvoje. NFQ verslo grupė jau turi savo biurus Vokietijoje, Singapūre ir Vietname.

„Šiuo metu Lietuvoje jau turime biurus Kaune, Vilniuje ir Šiauliuose, kuriuose dirba 320 mūsų komandos narių. Vien per pirmąjį 2021-ųjų pusmetį mūsų komanda augo 170 proc. sparčiau, nei siekėme paaugti per visus metus. Nepaisant visų nuotolinio darbo galimybių, kurias turime, taip pat svarbu ir gyvo bendradarbiavimo erdvės. Vykstant sparčiai plėtrai, reikėjo dar vieno biuro, kuriame darbuotojai galėtų patogiai dirbti, o atmosfera – įkvėptų kurti ir suteiktų gerą aplinką produktyviam komandiniam bendradarbiavimui. Modernus „Magnum“ verslo centras padės išpildyti šią mūsų viziją,“– sako Paulius Insoda, NFQ vadovas.

P.Insoda pasidalino, kad pirmiausia į naująjį biurą „Magnum“ verslo centre kelsis dirbti pasaulinės kelionių paieškų bendrovės „KAYAK Lithuania“ komanda. Ateityje bus svarstoma „Magnum“ patalpose NFQ veiklą plėsti ir toliau.

Karaliaus Mindaugo prospekte įsikūręs verslo centras „Magnum“ yra vienas aukščiausios kokybės pastatų Kaune ir savo nuomininkams siūlo modernius „žaliuosius“ sprendimus: išmanioji pastato valdymo sistema parenka tinkamiausią mikroklimatą darbuotojams, reguliuoja taupųjį LED apšvietimą ir leidžia autonomiškai valdyti biuro kaštus, šildymo ir vėdinimo sistemos naudoja atsinaujinančius energijos šaltinius. Į darbą keliaujantiems dviračiais, įrengta saugojimo aikštelė, dušai ir persirengimo kambariai. Automobilių stovėjimo aikštelėje yra vietos elektromobilių įkrovimui. „Magnum“ vystoma miesto mieste koncepcija, kur žmonės po vienu stogu gali gauti daugelį kasdienių paslaugų – sveikatos, finansų, kelionių, maitinimo bei kitas, o nuo stogo terasos atsiveria naujamiesčio pastatų panorama.

„Magnum“ nuotr./„Magnum“ verslo centras
„Magnum“ nuotr./„Magnum“ verslo centras

„Džiaugiamės į verslo centrą pritraukę bendrovę NFQ – dar vieną perspektyvų nuomininką. Kurdami „Magnum“ orientavomės į dideles bei tarptautines kompanijas, kurios ieško didesnių nei 1 tūkst. kv. m ploto biurų, o objektą suprojektavome taip, kad galėtume pritaikyti erdves pagal jų poreikius. Per nepilnus metus nuomos plotas užpildytas daugiau nei 70 proc. – išnuomota jau 13 tūkst. kv. m, o šiuo projektu galutinai buvo užbaigtas architektūrinis naujamiesčio ansamblis ir suformuotas šiuolaikiškas centrinis Kauno verslo rajonas, kuris keičia miesto veidą“, – teigia „Vičiūnų grupės“ generalinis direktorius Šarūnas Matijošaitis.

Nuo metų pradžios „Magnum“ iš viso buvo išnuomota virš 3 000 kv. m ploto. Be NFQ, verslo centre taip pat įsikūrė kompiuterių programinės įrangos kūrimo bendrovės „Zenitech“ bei „Aemetriks“, tarptautinė logistikos įmonė „Delamode Baltics“.

32 tūkst. kv. m bendro ploto verslo centre, kurio nuomos plotas siekia daugiau nei 18 000 kv. m, iš viso gali dirbti apie 1,7 tūkst. darbuotojų. Jame maždaug 4 tūkst. kv. m užima „Magnum“ projekto savininkų „Vičiūnų grupės“ centrinis biuras, taip pat įsikūręs „Luminor“ banko Kauno skyrius. Pastatą valdo bendrovė „Newsec“.

Kauno biurų rinkos pagrindinė varomoji jėga – technologijų įmonės ir paslaugų centrai

Tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“ tarpininkavimo grupės vadovė Jurgita Ragaišė pastebi, kad laisvų patalpų pasiūla Kauno biurų rinkoje pastaruosius pusantrų metų pastoviai mažėjo. 2021 m. birželį pasiekusi 10 proc. dar labiau sumažėjo prasidėjus trečiajam šių metų ketvirčiui. Pastebima, kad ženkliau krenta A klasės segmento vakansija – nuo 2021 m. pradžioje buvusios 31 proc. lygio, rugpjūčio mėnesį jau siekia tik 13 proc.. Bendrai rinkoje nuomininkai gali rinktis iš beveik 23 tūkst. kv. m laisvų biurų patalpų, tik kiek daugiau nei ketvirtadalis laisvo ploto yra siūloma A klasės segmente. Tai lemia mažėjantį pasirinkimą nuomininkams, kurie renkasi A klasės biurų patalpas.

„Magnum“ nuotr./„Magnum“ verslo centras
„Magnum“ nuotr./„Magnum“ verslo centras

„Šiuo metu aktyviausi biurų rinkos nuomininkai yra įmonės, kurių veikla susijusi informacinių technologijų industrija ar globalūs įmonių aptarnavimo centrai. Šios bendrovės skiria didelį dėmesį biurui ir jį renkasi labai atsakingai, atsižvelgiant į lokacijos, patalpų kokybės, pritaikomumo besikeičiantiems poreikiams ir valdytojo profesionalumo bei lankstumo kriterijus. NFQ sandoris tik patvirtina, kad technologijų sektorius Kaune yra stiprus ir aktyvus“, – teigia J.Ragaišė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius