Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno LEZ derlius – 660 mln. eurų investicijų

Investuotojų susidomėjimas LEZ pastaraisiais metais ypač didėja, sako valdymo bendrovės direktorius Vytautas Petružis. Gera strateginė vieta, išvystyta infrastruktūra ir mokesčių lengvatos labiausiai prisidėjo prie to. Apie tai kalbėta Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) surengtoje konferencijoje „Ateities projekcijos Kaunui“.
Kaunas iš viršaus
Kaunas iš viršaus / Karolinos Stažytės nuotr.

„Dauguma kompanijų yra lietuviškos, nors kapitalo atžvilgiu didžiausios investicijos yra iš užsienio šalių“, – konferencijos metu teigė V.Petružis.

LEZ rezultatai džiuginantys – sulaukta investicijų už 660 mln. eurų, sukurta apie 5 000 naujų darbo vietų.

Direktoriaus įsitikinimu, LEZ rezultatai džiuginantys – sulaukta investicijų už 660 mln. eurų, sukurta apie 5 tūkstančius naujų darbo vietų. Susirinkusiems jis priminė, kad LEZ sistema šalyje buvo kuriama remiantis Lietuvai netinkamu Kinijos pavyzdžiu. Dėl to, pasak V.Petružio, veiklos pradžia buvo sunki, o situacija pagerėjo tik pakeitus įstatymus.

Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys pabandė atsakyti į klausimą: „Kaip kertiniai miesto projektai keis miesto veidą ateityje?“. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Kauną renkasi vis daugiau investuotojų.

„Visada įsivaizdavau, kad investuotojus labiausiai domina mokesčių lengvatos, nuolaidos ir pan. Vis dėlto mokesčiai ir biurokratinės procedūros visur panašios. Esminiai juos dominantys klausimai: kaip savivaldybė užtikrins, kad netrūktų kvalifikuotų darbuotojų ir kaip jiems garantuos kokybišką gyvenimą?“, – dėstė vicemeras.

„Colliers Lietuva“ investicijų departamento konsultantė Giedrė Kulakovienė sakė, kad sėkmingą rinkos vystymąsi lėmė biurų ir gamybinių sandėliavimo patalpų skaičiaus augimas.

„Jeigu 2016 metais A klasės verslo centrų Kaune nebuvo, tai šiais metais jų yra apie 20 proc. Per 2019 metus skaičius padvigubės“, – dėstė G.Kulakovienė.

Pasak konsultantės, nekilnojamo turto investuotojų akyse Kaunas tampa vis patrauklesnis. Kalbėdama apie perspektyvas ji pabrėžė, kad miestas galėtų tapti IT ir pramonės centru.

Renginyje dalyvavęs LNTPA valdybos narys Edvinas Mamedovas 15min atskleidė, kad tai pirmoji tokia konferencija, o jos tikslas – skatinti bendradarbiavimą tarp LEZ, investuotojų ir miesto valdžios.

„Norime sužinoti investuotojų lūkesčius ir juos išpildyti“, – teigė valdybos narys.

Urbanistė Živilė Šimkutė aptarė antruosiuose Europos miestuose taikomas strategijas. Tai tokie miestai, kurių ekonominiai ir socialiniai pajėgumai daro įtaką šalies vystymuisi. Lietuvoje šiai grupei būtų galima priskirti Kauną ir Klaipėdą.

Specialistės teigimu, Europoje pastebima tendencija, kai investuotojų dėmesys krypsta ne sostinių, o antrųjų miestų link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius