-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo kitų metų nesudėtingam statiniui kurorte reikės statybos leidimo

Pirmos grupės nesudėtingam statiniui (iki 50 kv. m ploto ir 5,5 m aukščio) statyti kurorte ir naujiems nuotekų valyklų ir kaupimo rezervuarams (5 kub. m per parą ir mažiau) statyti nuo 2018 metų sausio 1 dienos bus privalomas statybą leidžiantis dokumentas.
Naujasis Palangos dviračių takas
Naujasis Palangos dviračių takas / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Aplinkos ministerija skelbia, kad tai numato aplinkos ministro Kęstučio Navicko pakeistas Statybos techninis reglamentas (STR) „Statybą leidžiantys dokumentai. Statybos užbaigimas. Statybos sustabdymas. Savavališkos statybos padarinių šalinimas. Statybos pagal neteisėtai išduotą statybą leidžiantį dokumentą padarinių šalinimas“.

„Kurortinėse vietose vysta intensyvi plėtra ir mes nustatėme, kad tie maži pastatai turėtų būti savivaldybės kontroliuojami. Šis pakeitimas padarytas savivaldybių prašymu“, – 15min sakė aplinkos viceministrė Rėda Brandišauskienė.

Ministerija skelbia, kad šis STR pakeitimas leis griežčiau kontroliuoti nuotekų valymo įrenginių ir I grupės nesudėtingų statinių kurortuose statybą, siekiant, kad tokie statiniai būtų statomi tik parengus supaprastintą statybos projektą ir patikrinus kompetentingoms institucijoms.

Taip pat nuo kitų metų pradžios kartu su išduotu statybą leidžiančiu dokumentu informacinėje sistemoje „Infostatyba“ bus skelbiamas ir pateiktas statinio projektas.

Nuo rugsėjo 20-osios užbaigiant statybą Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai bus galima pateikti geriamojo vandens kokybės tyrimus, atliktus ne tik akredituotose laboratorijose, kaip buvo iki dabar, bet ir turinčiose teisę atlikti tokius tyrimus laboratorijose, arba užregistruoto požeminio vandens gręžinio, skirto apsirūpinti geriamuoju vandeniu, paso kopiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius