-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutrauktas konkursas dėl Vyriausybės miestelio projekto parengimo paslaugų pirkimo

Siekiant užtikrinti, kad Vyriausybės miestelio investicinio projekto parengimo paslaugų pirkime dalyvautų kuo didesnis tiekėjų skaičius ir įvertinus gautas tiekėjų pastabas, VĮ Turto bankas nutraukė supaprastintą atvirą konkursą dėl šio projekto parengimo paslaugų pirkimo.
Lietuvos Respublikos Vyriausybės pastatas
Lietuvos Respublikos Vyriausybės pastatas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Turto bankas žiniasklaidai išplatintame pranešime teigia, kad priimtas sprendimas iš naujo įvertinti ir pakoreguoti pirkimo sąlygas, nustatančias tiekėjų kvalifikacijai keliamus reikalavimus. Naujas projekto parengimo paslaugų pirkimas planuojamas paskelbti šią savaitę.

Pirkimo nutraukimas ir naujo projekto paskelbimas neatims daugiau laiko, nei būtų tęsiamas esamas pirkimas koreguojant kvalifikaciją ir nukeliant tiekėjų pasiūlymų pateikimo terminus.

„Primename, kad šiuo metu LR Vyriausybė ir 14 ministerijų yra įsikūrę skirtinguose pastatuose ir skirtinguose miestuose. Kelios ministerijos įsikūrę UNESCO saugomoje Vilniaus senamiesčio teritorijoje – pastatuose, kurie yra kultūros paveldo objektai, kitos ministerijos – senos sovietinės statybos statiniuose. Pastatų energetinio efektyvumo klasės svyruoja nuo C iki E, tad išlaikymo sąnaudos yra didelės“, – teigiama Turto banko pranešime.

Taip pat įstaiga teigia, kad būtų tikslinga sumažinti eksploatavimo kaštus iki 70 proc. įrengiant modernų A++ energetinio naudingumo klasės pastatų kompleksą vienoje vietoje – Vyriausybės miestelį.

Turto bankas Vyriausybės miestelio investicinio projekto konkursą paskelbė gegužės 10 d. Šiuo etapu buvo perkamas projektas, kuriame būtų apskaičiuota, kokį modelį galėtų pasirinkti valstybė: statyti pati, nuomoti ar imtis partnerystės su verslu.

Numatoma, kad preliminariai viso projekto kaina be sklypo pirkimo sieks iki 35 mln eurų. Preliminariai skaičiuojama, kad ministerijų patalpų plotas turi siekti iki 25 tūkst. kv. metrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius