-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutriušusius daugiabučius Kauno valdžia bandys įsiūlyti verslininkams

Kauno valdžia, iš pradžių pasiskelbusi, kad pirmoji šalyje ketina nugriauti avarinės būklės daugiabutį, persigalvojo ir nusprendė jį atiduoti verslininkams bei gauti už tai socialinių būstų. Tačiau toks pasiūlymas nesuviliojo jokios įmonės, todėl ketinama atiduoti į privačias rankas ir antrą šalia esantį daugiabutį bei suformuoti vieną sklypą.
Daugiabutis Kaune
Netinkamas gyventi daugiabutis Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno meras Andrius Kupčinskas dar pavasarį pasiūlė idėją, kuri patiko ir Aplinkos ministerijai, – sulyginti su žemėmis nugyventą savivaldybės daugiabutį ir vietoje jo statyti naują. Tačiau po pastato apžiūros meras ir savivaldybės specialistai persigalvojo ir nusprendė kviesti verslininkus – griovimo darbai, pasirodo, nėra pakeliami miesto biudžetui.

Susidomėjusių neatsirado

Vasarą savivaldybė paskelbė laukianti verslininkų pasiūlymų, ką daryti su avariniu daugiabučiu. Manyta, kad verslininkus sudomins pastato sklypas Želvos gatvėje, Žaliakalnyje, kur sklypų kainos yra vienos didžiausių mieste.

Kauno savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Vygantas Abramavičius teigė, kad susidomėjusių pasiūlymu įmonių nesulaukė. „Tačiau bendraudamas su nekilnojamojo turto vystytojais, agentūromis išgirdau, ko verslui reikia. Šalia stūkso dar vienas toks pats avarinės būklės daugiabutis, tik jie abu kartu gali sudominti verslą“, – įsitikinęs V.Abramavičius.

Rengs detalųjį planą

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Steponas Vaičikauskas sakė, kad suburta darbo grupė nusprendė atsižvelgti į verslininkų pasiūlymus ir pradėti formuoti vieną bendrą detalųjį sklypą abiems daugiabučiams. „Šiame sklype geriausią savivaldybei pasiūlymą pateikę verslininkai galės griauti ar renovuoti pastatus, o už tai miestui turės pateikti socialinius būstus, kurių kvadratūra būtų adekvati atiduotiems daugiabučiams“, – aiškino S.Vaičikauskas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Daugiabutis Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Daugiabutis Kaune

Jis prognozuoja, kad naujus šeimininkus daugiabučiai turės kitais metais.

Du vaiduokliai

Po 26 butus turintys namai niekada neblizgėjo, nes gyventojai nepuoselėjo lengvatinėmis sąlygomis nuomojamo turto. „Labiausiai vienam iš namų pakenkė prieš trejus metus čia siautėjęs gaisras, tada žuvo viena moteris“, – pasakojo Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas.

Šiuo metu 12 namas jau stūkso tuščias, kitame dar liko kelios šeimos. Joms taip pat bus ieškomi kiti butai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius