Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NŽT nustatė 155 žemės naudojimo pažeidimus Verkių ir Pavilnių regioniniuose parkuose

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) baigė kompleksinį patikrinimą dėl žemės naudojimo pažeidimų Verkių ir Pavilnių regioniniuose parkuose. Per jį nustatyti 155 pažeidimai, rašoma pranešime spaudai.
Pavilnių regioninis parkas
Pavilnių regioninis parkas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

NŽT teigimu, nuo praėjusių metų liepos, tarnyba atliko 239 patikrinimus: 87 patikrinimai atlikti Verkių parke, Pavilnių parke – 152.

Per patikrinimus nustatyti 155 žemės naudojimo pažeidimų atvejai.

„Daugiausiai pažeidimų, net 142, yra dėl neteisėto valstybinės ir privačios žemės užėmimo. Dėl žemės naudojimo ne pagal paskirtį nustatyta 11 pažeidimų, taip pat nustatyti 2 atvejai, kai žemė nesutvarkyta taip, kad ji būtų tinkama naudoti pagal paskirtį“, – rašoma pranešime spaudai.

Dėl minėtų pažeidimų šiuo metu jau yra surašyti 38 administracinių teisės pažeidimų protokolai. Iš viso jais paskirta daugiau nei 5 tūkst. eurų baudų.

Taip pat surašyti 145 raštai, kuriais tikrintų objektų savininkai, naudotojai ar jų atstovai kviečiami atvykti į NŽT Vilniaus miesto skyrių dėl nustatyto pažeidimo aplinkybių išsiaiškinimo.

Pagal šiuos kvietimus neatvykus į NŽT, Tarnyba gali kreiptis į policiją dėl asmenų atvesdinimo. Tokia priemonė jau yra panaudota 5 atvejais.

NŽT specialistai taip pat atliko 11 pakartotinių patikrinimų, siekdami nustatyti, ar yra pašalinti per patikrinimus nustatyti pažeidimai. Iš šių 11 tikrintų atvejų, 10 atvejų pažeidimai jau pašalinti.

Pažymėtina, kad 4 tikrintais atvejais dėl nustatytų galimų pažeidimų bylos perduotos nagrinėti pagal kompetenciją kitoms institucijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius