Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ober-Haus“: didžiausias naujų butų pardavimų augimas liepą – Klaipėdoje

Naujų butų pardavimai liepą, palyginti su birželiu, labiausiai išaugo Klaipėdoje – 1,8 karto. Vilniuje per mėnesį jų parduota 30 proc. daugiau, tuo metu Kaune – 5 proc. mažiau, naujausioje būsto rinkos apžvalgoje skelbia nekilnojamojo turto (NT) bendrovė „Ober-Haus“.
Skrydis oro balionu virš Klaipėdos apylinkių
Klaipėdos apylinkės / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ober-Haus“ Rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis sako, kad augantys pardavimai sutampa su pagerėjusiais gyventojų lūkesčiais dėl šalies ekonominės ir jų asmeninės finansinės padėties.

„Žvelgiant į balandžio, gegužės, birželio ir liepos rodiklius, matyti, kad sostinėje aktyvumo atsigavimas yra nuoseklus. Po staigaus realizacijos šuolio Kaune birželį pardavimai liepą stabilizavosi. Tuo tarpu Klaipėdoje po sąlyginai prasto birželio liepą pardavimai smarkiai ūgtelėjo“, - pranešime teigė jis.

Vilniuje liepą parduoti ar rezervuoti 335, Kaune - 56, Klaipėdoje - 35 nauji butai.

R.Reginis prognozuoja, jog aktyvesni pirkėjai gali paskatinti plėtotojus atnaujinti sustabdytus projektus, tačiau jie bus itin atsargūs ir norės įsitikinti, kad rinkos atsigavimas yra tvarus ir investicijos pasieks rinką tinkamu metu.

„Plėtotojai mato atsigaunančią rinką, tačiau tuo pat metu vėl fiksuojamas augantis užsikrėtimų koronavirusu skaičius bei vis dažniau kalbama apie antrąją pandemijos bangą. Todėl jie turi priimti nelengvus sprendimus: pasinaudoti gerėjančia situacija ir įgyti pranašumo ar palaukti rudens, kai situacija tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje taps aiškesnė“, – teigė R.Reginis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius