-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialu: „Vičiūnai“ pasirašė sutartį su „Hilton“

„Vičiūnų grupė“ oficialiai patvirtino, kad pasirašė franšizės sutartį su viešbučių tinklu „Hilton Worldwide“. „DoubleTree by Hilton“ viešbutis iškils Rinktinės gatvėje, prie Energetikos ir technikos muziejaus. Planuojama statybas pradėti kitų metų pradžioje, o duris atvers 2019 metais. Iš viso į projektą bendrovė investuoja daugiau nei 20 mln. eurų, rašoma pranešime spaudai.
Viciunai DoubleTree by Hilton
Viciunai DoubleTree by Hilton / „Vičiūnų grupė“ nuotr.

„Praeitą mėnesį paskelbėme apie pirmąjį „Hilton“ tinklo viešbutį Lietuvoje, o šiandien pasirašome sutartį su „Vičiūnų grupe“. Tarptautiniai aukštos klasės viešbučių ženklai Vilniuje sudaro mažiau nei 6 proc. visų viešbučių kambarių, todėl „DoubleTree by Hilton“ Lietuvos sostinėje padės patenkinti augančius verslo atstovų ir keliaujančiųjų laisvalaikiu poreikius, siekiant aukštesnės kokybės apgyvendinimo“, – sakė „Hilton Worldwide“ vyresnysis viceprezidentas Patrick Fitzgibbon, atsakingas už plėtrą Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

„Vičiūnų grupė“ nuotr./Pasirasymas S.Matijosaitis ir M.Collini
„Vičiūnų grupė“ nuotr./Pasirasymas S.Matijosaitis ir M.Collini

Viešbutį sudarys 175 kambariai. Šalia viešbučio bus įrengta lauko terasa, viešbutį sujungsianti su Energetikos ir technikos muziejumi. Pastarajam taip pat bus pastatyta nauja 1 tūkst. kv. metrų ploto ekspozicijų salė.

„Šiuo projektu „Vičiūnų grupė“ toliau diversifikuoja savo portfelį – nekilnojamojo turto vystymą vertiname kaip perspektyvią strateginę verslo plėtros sritį. Projekto vizitinė kortelė – erdvūs aukštos klasės kambariai pačioje Vilniaus širdyje“, – projektą su „Hilton Worldwide“ vertino „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

„Vičiūnų grupė“ nuotr./Vidinis kiemas
„Vičiūnų grupė“ nuotr./Vidinis kiemas

Viešbutyje įsikurs konferencijų ir SPA centrai, baseinas bei restoranas, atviras visiems norintiems. Ant pastato stogo bus įrengtas „Sky“ baras. Projektas Vilniuje sukurs maždaug 100 naujų darbo vietų.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius „DoubleTree by Hilton“, kaip ir kitus neseniai paskelbtus „Hilton Worldwide“ planus Lietuvos sostinėje, vertina itin teigiamai.

„Džiaugiuosi, kad derybos su Energetikos muziejumi dėl šio projekto buvo sėkmingai užbaigtos, o „Vičiūnų grupė“ įsipareigojo investuoti į naujas muziejaus patalpas ir modernią viešąją erdvę gyventojams, kurios mes visi nekantriai laukiame“, – sakė R. Šimašius.

Viešbutį projektuos architektas Algirdas Kaušpėdas, o statys „Vičiūnų grupei“ priklausanti nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „Kauno saulėtekis“.

„Viešbučio projektas Vilniuje rodo, kad plečiame savo veiklą Rytų Europoje – šio tinklo viešbučiai jau yra įsikūrę Maskvoje, Varšuvoje, netrukus atsidarys ir Minske“, – sakė „DoubleTree by Hilton“ tinklo vadovė Dianna Vaughan.

„Vičiūnų grupė“ nuotr./Skybar i senamiesti
„Vičiūnų grupė“ nuotr./Skybar i senamiesti

Apie tai, kad čia galėtų iškilti „Hilton“ buvo žinoma anksčiau, kai bendrovė pranešė, jog pasirašė franšizės ketinimų protokolą dėl „Hilton“ statybos Rinktinės gatvėje.

Anksčiau skelbta, kad Energetikos ir technikos muziejaus baiminosi, kad dėl viešbučio statybų neliks transporto salės, ir todėl jis taps nebe toks patrauklus lankytojui. Tačiau „Vičiūnų“ įmonių grupė tikino taikiai išsprendusi konfliktą.

Iš viso „DoubleTree by Hilton“ viešbučių tinklui priklauso daugiau nei 465 viešbučių įvairiuose pasaulio miestuose. O „Hilton Worldwide“ priklauso daugiau nei 4,7 tūkst. viešbučių.

„Hilton“ tinklui priklauso tokie ženklai, kaip „Hilton Hotels & Resorts“, „Waldorf Astoria Hotels & Resorts“, „Conrad Hotels & Resorts“, „Canopy by Hilton“, „Curio – A Collection by Hilton“, „DoubleTree by Hilton“, „Embassy Suites by Hilton“, „Hilton Garden Inn“, „Hampton by Hilton“, „Tru by Hilton“, „Homewood Suites by Hilton“, „Home2 Suites by Hilton“ ir „Hilton Grand Vacations“. Viešbučiui taip pat priklauso klientų lojalumo programa, pavadinimu „Hilton HHonors“.

„Vičiūnų grupė“ nuotr./Vidus
„Vičiūnų grupė“ nuotr./Vidus

Ne pirmas viešbutis

Liepą nekilnojamojo turto bendrovė „Eika“ pranešė, kad taip pat pasirašė sutartį su viešbučių tinklu „Hilton Worldwide“. Vilniuje, Gedimino prospekto ir Vinco Kudirkos gatvių sankirtoje, šalia Lukiškių aikštės, 2018 metais iškils pirmasis keturių žvaigždučių „Hilton Garden Inn“ viešbutis. Komplekso statybos darbus planuojama pradėti jau 2017 metų pradžioje. Šiuo metu deramasi su potencialiais viešbučio operatoriais.

Kompleksą sudarys apie 135-150 kambarių viešbutis, 5 tūkst. kv. metrų verslo centras, prabangių butų pastatas, prekybinis pasažas bei visuomeninė galerija. Planuojama, kad bendras projekto plotas bus didesnis negu 18 tūkst. kvadratinių metrų.

Be to, „Hilton Worldwide“ viceprezidento Mike'o Collini, atsakingo už plėtrą Turkijoje, Rusijoje ir Rytų Europoje, toks pats viešbutis bus statomas ir Latvijos sostinėje.

O Taline birželį įsikūrė pirmasis Baltijos šalyse viešbučių tinklo viešbutis. Tuomet pranešta, 12-os aukštų „Hilton Tallinn Park“, įrengti 202 kambariai, iš jų – 27 apartamentai, taip pat SPA su baseinu, sporto centras, restoranas su terasa, baras ir kavinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius