Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pacų rūmuose įsikūrė penkių žvaigždučių viešbutis

Pirmadienį Vilniaus Didžiojoje gatvėje duris atvėrė penkių žvaigždučių „Pacų” viešbutis, įsikūręs didikų Pacų rūmuose. Tai pirmasis viešbutis Baltijos šalyse, priklausantis tarptautiniam „Design Hotels” tinklui.
Vilniuje atsidaro Pacų viešbutis
Vilniuje atsidaro Pacų viešbutis / Pacų viešbučio nuotr.

Pacų rezidencija mena XVII amžių. 1831 metais Rusijos caras perėmė šį pastatą ir nuo to laiko jis buvo naudojamas įvairioms administracinėms reikmėms.

Rezidencijoje lankėsi užsienio svečiai, vykdavo pokyliai. Juose yra dalyvavę Prancūzijos imperatorius Napoleonas Bonapartas, Rusijos imperatorius Aleksandras I, Lenkijos karalius, Lietuvos Didysis Kunigaikštis Jonas Sobieskis.

„Paskutinius porą šimtų metų pastatas, jau nebepriklausantis Pacams, buvo niokojamas [...]“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pacų viešbučio nuotr./Vilniuje atsidaro Pacų viešbutis
Pacų viešbučio nuotr./Vilniuje atsidaro Pacų viešbutis

Įrenginėdamas viešbutį jo architektas Saulius Mikštas, padedamas restauratorių komandos, išsaugojo ir restauravo autentiškas barokines architektūrines detales – aukštus stogus, vidinį kiemą, arkas bei sienų ir lubų tapybą kambariuose, autentiško ąžuolinio parketo fragmentus, durų staktasirmedinių lubų konstrukcijas.

„Rūmų statybos laikotarpiu buvo statoma ir viena puošniausių Lietuvos bei viso pasaulio katalikų šventovių – Vilniaus Šv. Petro ir Pauliaus bažnyčia, kurios fundatorius buvo Mykolas Kazimieras Pacas. Tyrimai rodo, kad ir rūmuose, ir bažnyčioje dirbo tie patys meistrai iš Italijos“, – pranešime cituojamas S.Mikštas.

Interjerą, įsikomponuojantį tarp istorinių freskų ir atidengtų sienų, viešbutyje kūrė „Yes Design“ interjero komanda. Tarp dizaino elementų – žalių augalų siena, išskirtiniai šviestuvai, baltiškų spalvų motyvai, marmurinės vonios.

„Naujajame „Pacų“ viešbutyje, kurio bendras plotas yra 6.2 tūkst kv. metrų, išsaugotas barokinis kiemas, įkurti 104 unikalūs kambariai ir apartamentai, kurių pavadinimai siejami su istorija, taip norint dar labiau atskleisti praeities motyvus. Viešbutyje įrengtos keturios šiuolaikinės susitikimų erdvės, talpinančios nuo 5 iki 60 asmenų“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Viešbutyje veiks braserija „14 Horses“, terasa, baras „Sofija“, SPA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius