Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangai jūros neužtenka – gruodį palangiškiai tikisi plaukioti naujame baseine

Tik įvažiavus į Palangą šalia kelio matosi statybos. Čia auga naujas objektas kurorte, kuris, kaip tikimasi, trauks ir vietos gyventojus, ir poilsiautojus, norinčius šiek tiek pasimankštinti ar atsipalaiduoti, jeigu oras tuo metu nelepina. Šių metų pabaigoje tikimasi atidaryti visiškai naują 25 metrų baseiną.
Statomas baseinas Palangoje
Statomas baseinas Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kol kas darbai dar net neįpusėję, objekte pluša statybininkai. Tačiau pats baseino statinys jau stovi, viduje galima pamatyti, kur bus didysis 25 metrų ilgio ir 20 metrų pločio baseinas su aštuoniais takais, kur – mažasis baseinas vaikams mokytis plaukti, kur sūkurinė vonia ir erdvė būsimosioms pirtims, sporto salė.

Mūsų pagrindinis tikslas yra ugdymas, nes prie jūros gyvenantys vaikai nemoka plaukti, – sakė Š.Vaitkus.

„Tai strategijos dalis, kaip pritraukti žmones ne sezono metu. Jiems reikia pasiūlyti, ką veikti. Jeigu kalbame apie kultūrą, tai atsiradus Kurhauzui, koncertų salei kultūros tikrai turime daug. O štai sporto infrastruktūros dar trūksta – uždaras sporto kompleksas pastatytas, dabar turime turėti baseiną. Mūsų pagrindinis tikslas yra ugdymas, nes prie jūros gyvenantys vaikai nemoka plaukti. Taryba yra apsisprendusi, kad kai baseinas bus pastatytas, mūsų vaikai, tam tikros klasės turės pamokas, vaikai nemokamai mokysis plaukti“, – sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Prie baseino bus įrengta ir vietų pramogoms – sūkurinė vonia, pirtys, jomis naudotis daugiau galima bus vakarais, savaitgaliais, kai baseinu nesinaudos vaikai. Anot mero, kad ir kaip keistai tai skambėtų, vandens pramogų Palangoje trūksta – kompleksas tikrai turėtų būti mėgstamas ir naudojamas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šarūnas Vaitkus
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šarūnas Vaitkus

Pats pastatas nėra itin didelis – apie 4 tūkst. kv. metrų.

Baseinas statomas pasitelkus Valstybės investicijų programos lėšas, gautas per Kūno kultūros ir sporto departamentą, prisideda ir Palangos savivaldybė. Bendra objekto sąmata siekia 4,6 mln. eurų, iš jų apie 3,6 mln. eurų yra Valstybės biudžeto lėšos, dar kiek daugiau nei milijoną pridės savivaldybė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Statomas baseinas Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Statomas baseinas Palangoje

„Šiais metais esame gavę visą finansavimą iš Vyriausybės. Jeigu kokių nors techninių dalykų nenutiks, nors nesinori prognozuoti, bet planas yra toks, kad gruodžio mėnesį atidarysime šį baseiną. Bet tikslios datos nesinori sakyti, nes tai statybos. Norime, kad viskas vyktų sklandžiai, tvarkingai“, – kalbėjo meras.

Kai baseinas bus pabaigtas, jo išorė švies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius