Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1,5 mln. eurų kainavęs, bet dūlantis Palūšės turizmo centras pagaliau turi valdytoją

Rekonstruoti šeši poilsio nameliai ir konferencijos centras Palūšėje pagaliau rado šeimininką. Praėjusių metų pabaigoje paskelbtą koncesijos konkursą laimėjo bendrovė „Picukė“, kuriai vadovauja 21-erių metų Kristijonas Mineikis.
Nenaudojamas naujutėlis Palūšės turizmo centras jau pradėjo pelyti
Nenaudojamas naujutėlis Palūšės turizmo centras jau pradėjo pelyti / Jurgitos Lapienytės nuotr.

Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Žvinys 15min teigė, kad birželio 27 dieną bus pasirašyta sutartis, kuria bendrovė „Picukė“ įgis teisę 20 metų valdyti Palūšės turizmo centrą.

„Konkursas įvyko ir yra paskelbtas laimėtojas. Ketvirtame koncesijos konkurse, kuris baigėsi gegužės pabaigoje, dalyvavo du dalyviai ir iš tų dviejų ekonomiškai naudingiausiu būdu buvo atrinktas laimėtojas. Birželio 27 dieną bus pasirašoma partnerystės sutartis. Laimėjo UAB „Picukė“. Iki sutarties pasirašymo koncesininkas turėjo įkurti projektą-bendrovę, kuri valdys Palūšės turizmo centrą. Sutartis bus pasirašoma tarp keturių partnerių: koncesininko, įsteigtos projekto bendrovės, valstybinės saugomų teritorijų tarnybos ir Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcijos“, – sakė direktoriaus pavaduotojas.

Konkurse taip pat dalyvavo devynių partnerių konsorciumas UAB „FS Company“.

Palūšės turizmo centro valdytojas į centro infrastruktūrą iki kitų metų gruodžio turi investuoti 87 tūkst. eurų. Būsimiems valdytojams bus leista naudotis statiniais, o jie privalės pasirūpinti virtuvės įranga, įsigyti poilsiautojams reikalingo turistinio inventoriaus, įdarbinti mažiausiai du darbuotojus.

„Taip pat sąlygose rašoma, kad turi būti aptarnauta ne mažiau kaip 10 tūkst. lankytojų per metus, suorganizuoti keturi vieši renginiai per metus, turi būti teikiamos apgyvendinimo, maitinimo, turizmo inventoriaus nuomos paslaugos. Ten nemažai sąlygų“, – komentavo S.Žvinys.

15min rašė, kad šeši atnaujinti nameliai ir konferencijų centras, kainavę 1,5 mln. eurų, stovi nenaudojami, pradėjo net pelyti. Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija pati nuomoti patalpų negalėjo ir privalėjo ieškoti investuotojo, nes turizmo centras statytas už Europos Sąjungos pinigus. Investuotoją surasti buvo sudėtinga, nes verslininkus domino tik nameliai, bet ne konferencijų centras.

Tačiau, pasak S.Žvinio, patalpoms reikės tik kosmetinio remonto.

„Tie nameliai šeši, jie pastatyti ir priduoti 2013 metais, tai jie jau ketverius metus stovi nenaudojami. O centrinis pastatas baigtas 2015 metų gruodį. Kosmetinio remonto reikės, koncesininkas viską žino, apžiūra vyko ir visi viską matė, kokia tų pastatų būklė“, – 15min tikino jis.

Registrų centro duomenimis, bendrovės „Picukė“ pagrindinė akcininkė yra JAV gyvenanti Dominyka Voelkle, o nuo praėjusių metų pabaigos įmonei vadovauja 21-erių metų Kristijonas Mineikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius