Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pandemija kirto ir butų savininkams: negali iškeldinti metus už nuomą nemokančių gyventojų

Dėl COVID-19 pandemijos ir karantino didelė dalis žmonių visame pasaulyje neteko darbų, o žymiai sumažėjus pajamoms nebeišgali susimokėti ir už nuomą. Dėl to Jungtinėse Valstijose (JAV) iki kovo pabaigos buvo pratęstas federalinis moratoriumas, kuriuo uždrausta iškelti gyventojus iš nuomojamo būsto. Tačiau tai, kas vieniems leido atsipalaiduoti, kitiems įpylė daugiau žibalo į ugnį, rašo CNN.
Nuoma
Nuoma / 123rf.com nuotr.

Praėjusių metų rugsėjį JAV valdžia pratęsė moratoriumo galiojimą, pagal kurį patalpų savininkai negali iškelti savo nuomininkų, net jei jie nemoka už nuomą. Taip siekiama sumažinti koronaviruso plitimą.

Nuomininkai turi būstų savininkams pateikti įrodymus, kad jie uždirba mažiau nei 100 tūkst. JAV dolerių per metus bei patyrė žymių finansinių nuostolių, dėl ko nebeišgali sumokėti už nuomą.

Nors šis reikalavimas turėjo galioti iki gruodžio pabaigos, naujoji Joe Bideno administracija jį pratęsė iki kovo pabaigos. Tiesa, dalis nuomininkų už būstą nemoka jau metus, dėl ko kenčia jų savininkai.

Bobas Pinnegaras, Nacionalinės butų asociacijos prezidentas, CNN sakė esąs įsitikinęs, kad šis reikalavimas sukuria tik iliuziją, kad viskas yra gerai. Po moratoriumo panaikinimo nuomininkai vis tiek bus skolingi, o Aspeno institutas dar praėjusių metų rugpjūtį įspėjo, kad šiemet maždaug 40 milijonų amerikiečių gresia iškeldinimas.

Tuo tarpui pastaruoju metu su ypač dideliais sunkumais susiduria smulkūs nuomotojai, kurie visoje JAV užima apie pusę rinkos.

Būstų savininkai neišgali padengti savo įsipareigojimų kredito įstaigoms ir atlikti būtinų remonto darbų. Maža to, kai kuriems tampa neįkandami ir turto mokesčiai.

„Jie tiesiog spardo skardinę keliu, taip keldami pavojų būsto pasiūlai, jo kokybei bei įperkamumui“, – sakė B.Pinnegaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius