-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parduoti turto nesiseka: Skaudvilės seniūnijoje pastatai trūnija

Tauragės rajono savivaldybei nesiseka pardavinėti turto. Prieš keletą dienų surengtame aukcione buvusi Skaudvilės ambulatorija ir vėl nesulaukė susidomėjimo. Netrukus parduoti pastatą bus bandoma dar kartą. Privatizuoti savivaldybė dar kartą bandys ir buvusią Adakavo mokyklą.
Adakavo mokykla
Adakavo mokykla / Mortos Mikutytės nuotr.

Tauragės rajono savivaldybė skelbia vieną aukcioną po kito. Įdomiai susiklostė situacija su Tauragės butų ūkiu, kurio pirkėjai galiausiai atsisakė pirkti bendrovės akcijas. „Dunokų“ apskritai niekas nenori (arba laukia gerokai mažesnės kainos). Panašiai klostosi ir su nekilnojamuoju savivaldybės turtu.

Skaudvilės ambulatoriją parduoti savivaldybė bando jau nuo 2015 metų. Pastaruoju metu šio pastato pradinė kaina siekia 20 tūkst. eurų. Buvusios Adakavo mokyklos aukcionas suplanuotas spalio 10–14 dienomis.

Skaudvilės seniūnas Virginijus Būdvytis, kuriam ir tenka atsakomybė prižiūrėti jau seniai apleistus pastatus ir jų teritorijas, tikino, kad džiaugtųsi, jei kas nors juose įsikurtų. Tačiau didelių vilčių nededa, mat pastatai dideli, tad tiks ne kiekvienam.

„Buvusią Adakavo mokyklą būtų buvę realu perduoti pensionatui. Bet pagal dabartinius nutarimus jiems ten per arti. Ministerija išaiškino, kad norint decentralizuoti įstaigą reikia pastatų Tauragėje. Yra kitų šalies seniūnijų pavyzdžių, kai tokiuose pastatuose žvėrelių fermas įkuria“, – kalbėjo seniūnas.

V.Būdvytis stebėjosi, kad visai kitokia situacija buvusi su Skaudvilės ambulatorija. Ji jau seniausiai nenaudojama, tačiau valdžios atstovai kadaise nesutikę pastato parduoti. Gal tada ir norinčiųjų pirkti būtų atsiradę. Dabar gi pastatas jau kone du dešimtmečius nešildomas ir, pasak seniūno, supuvusiais langais. Kažin ar kam nors apskritai dar tinkamas.

„Tie pastatai dideli. Adakavo mokykla apie 1500 kv. m, o Skaudvilės ambulatorija gal kokių 900 kv. m. Būtų gerai, jei kas nupirktų, neliktų vaiduoklių. Apskritai liūdna, kad mokyklos Adakave neliko. Ji buvo įsteigta prieš kone 120 metų, o dabar nebereikia. Į Skaudvilę dar atsikelia gyventi, gimnazija ir darželis yra. O Adakave nieko, ir aplinką dar tvarkyti turime – gi vietoj stadiono kiaulių gardo nedarysi“, – svarstė V.Būdvytis.

Buvusios Adakavo mokyklos teritorija seniūnija rūpinasi, o remontuotą pastatą saugo apsaugos firma, pasitelkdama vaizdo stebėjimo kameras. O štai Skaudvilės ambulatorija trūnija. Tik kitame pastato korpuse įrengti medikų butai puikiai prižiūrimi pačių savininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius