-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzai bando pasinaudoti „Brexit“: Paryžiuje statys dangoraižius Londono bankininkams

Po to, kai Prancūzijos prezidento posto siekiantis Emmanuelis Macronas pareiškė, kad norėtų, jog Londono bankininkai persikeltų į Prancūziją, kai Britanija pasitrauks iš Europos Sąjungos, sujudo nekilnojamojo turto plėtotojai. Šie paskelbė, kad pagrindiniame šalies sostinės verslo centre „La Défense“ statys dangoraižius, kuriuose įsikurtų šio sektoriaus įmonės, rašo „Independent“.
Paryžiuje planuojama statyti septynis dangoraižius
Paryžiuje planuojama statyti septynis dangoraižius / „Defacto“ vizualizacija

Per 40 metų Prancūzijos sostinėje nebuvo statomi aukštesni nei 100 metrų pastatai, tačiau iki 2021 „La Défense“ verslo rajone planuojama pastatyti septynis naujus dangoraižius.

Nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Defacto“ paskelbė, kad pastatuose bus įrengta apie 375 tūkst. kv. m ploto biurų, taip pat naujos kavinės ir bendradarbystės erdvės, kuriose bus galima išsinuomoti atskiras darbo vietas.

„Brexit reiškia dideles galimybes Paryžiui“ – teigė „Defacto“ vykdančioji direktorė Marie-Célie Guillaume.

„Defacto“ vizualizacija /Paryžiuje planuojama statyti septynis dangoraižius
„Defacto“ vizualizacija /Paryžiuje planuojama statyti septynis dangoraižius

Šiuo metu Londonas yra Europos Sąjungos finansinių paslaugų sostinė. Londonui tenka daugiau nei trečdalis didmeninės bankininkystės apimčių tarp verslo, vyriausybės ir pensijų fondų. Apie 80 proc. ES užsienio valiutų sandorių atliekama Didžiojoje Britanijoje.

Bet kokie reikšmingi pokyčiai, kurie apribotų laisvą prekybą tarp Didžiosios Britanijos ir ES, gali iš esmės paveikti Didžiosios Britanijos sektorių ir daugiau nei milijoną jame dirbančių žmonių.

15min skelbė, kad vasarį iš Vokietijos centrinio banko atstovų pasigirdo signalų, jog Londonas dėl „Brexit“ greičiausiai praras turimą „finansinių vartų į Europą“ vaidmenį. Laukiama, kada finansų institucijos pradės keltis į ES.

„Aš tikėčiausi, kad Londonas išliks svarbiu finansų centru. Nepaisant to, taip pat manau, kad daug Didžiojoje Britanijoje įsikūrusių rinkos dalyvių pajudės atgal į Europą, siekiant apsidrausti dėl galimų derybų pasekmių“, – sakė Vokietijos centrinio banko „Bundesbank“ valdybos narys Andreasas Dombretas.

Derybas dėl britų išstojimo iš ES tikimasi pabaigti per dvejus metus. Pernai birželį už pasitraukimą iš ES referendume balsavo 52 proc. britų rinkėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius