Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasipiktinusi nuomos kainomis, amerikietė savanoriškai tapo bename

Norėdama atsikratyti susikaupusių skolų ir susitaupyti papildomų pinigų, viena žurnaliste San Fransiske dirbanti amerikietė nusprendė savo noru tapti bename. Būtinus daiktus ji laikė sporto klubo saugojimo spintelėje, o su savo vaikinu nakvodavo automobilyje, rašo businessinsider.com.
San Franciskas
San Fransiskas / 123rf.com nuotr.

Praėjusiais metais 35 metų Kristinei Hanes įprastinis gyvenimas San Fransiske apkarto. Gyvendama iš žurnalistės algos mieste, kur vieno miegamojo apartamentų nuomos kaina svyruoja ties 3500 dolerių per mėnesį riba, moteris negalėjo nei padengti susikaupusių skolų, nei susitaupyti pakankamai pinigų.

Taigi, ji nusprendė tapti sporto klubo lankytoja, į jame esančią daiktų saugojimo spintelę padėjo būtiniausius daiktus, o likusių atsikračiusi ji persikėlė gyventi į automobilį kartu su savo vaikinu.

Nors ji neturėjo tualeto, virtuvės, elektros ar televizijos, tačiau per 40 dienų išmokėjo 3700 dolerių skolą ir sutaupė 2500 dolerių nuompinigių.

Per gyvenimo automobilyje mėnesius moteris per mėnesį išleido 400 dolerių pragyvenimo išlaidoms.

„Folijoje prie laužo kepėme lašišą, grojome gitara ir gėrėme alų po tūkstančiais žvaigždžių“, – apie savo patirtį sąmoningai gyvenant be namų kalbėjo K.Hanes, pabrėžusi, kad savaitgaliais jiems nereikėjo tvarkyti namų, todėl laisvą laiką skirdavo kelionėms už miesto.

Gyvenant automobilyje moteriai per mėnesį prireikdavo 400 dolerių pragyvenimo išlaidoms padengti: 200 dolerių atsiėjo narystė sporto klube, 150 dolerių daiktų sandėliavimas, o 50 dolerių įvairios su stovyklavimu susijusios išlaidos.

Po keturių mėnesių ne namuose K.Hanes suprato sutaupiusi pakankamai pinigų, kad galėtų grįžti į įprastinį gyvenimo ritmą bei išsinuomojo gyvenamąjį laivą kartu su kitais kambariokais.

Galiausiai šių metų gegužę moteris neteko savo darbo, ir tuomet persikraustė į vaikinui priklausantį burlaivį.

Pasibaisėjusi itin aukštomis būsto kainomis San Fransiske ir jo apylinkėse, žurnalistė teigė gyvensianti burlaivyje iki suras gerai apmokamą viso etato darbą. Be to, K.Hanes, norėdama sutaupyti pinigų, taip pat nusprendė nebesinaudoti automobiliu.

Moteris tikisi, kad ateityje gyvenimo sąlygos daugeliui žmonių San Fransiske taps prieinamesnės.

„Tai graži ir gyva vieta gyvenimui. Tačiau ji darosi nepakeliamai brangi, todėl nuveja nuo savęs asmenis, kurie ją tokia padarė – menininkus, muzikantus, šokėjus, mokytojus ir rašytojus“, – apie situaciją San Fransisko būsto rinkoje kalbėjo K.Hanes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius