-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinį liepos savaitgalį Nidoje būsto nuomai rasti beveik neįmanoma – liko pasiūlymai už 1,2 tūkst.

Paskutinį liepos savaitgalį poilsiautojai skuba ne tik į pajūrį, bet ir į Jūros šventę. O ir nuomotis beveik neliko ko. Pavyzdžiui, Nidoje liko du pasiūlymai, kurie dviem žmonėms už dvi naktis atsieis apie 1,2 tūkst. eurų. Pigesnių pasiūlymų dar galima rasti Smiltynėje ir Klaipėdoje. Tačiau ekspertai teigia, kad stebėtis nereikėtų nei kainomis, nei pasirinkimu – pajūriui tai įprasta.
Nida
Nida / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Viešbučių užsakymo internetu svetainė „Booking.com“ skelbia, kad liepos 26–28 dienomis nakvynės vietų užimtumas siekia 99 proc.

Booking.com/Viešbučių užimtumas Nidoje
Booking.com/Viešbučių užimtumas Nidoje

Nurodoma, kad šiuo metu likę du pasiūlymai viešbučiuose „Skalva Nida“ ir „Vila Neringa“. Pirmajame dviem žmonėms savaitgaliui nakvynė kainuoja 1,2 tūkst. eurų, o antrajame – 1235 eurų.

Booking.com/Viešbučių užimtumas Nidoje
Booking.com/Viešbučių užimtumas Nidoje

Pervalkoje, Preiloje, Juodkrantėje vietų nėra, tačiau dar galima rasti porą kambarių Smiltynės Jachtklube. Čia už dvi naktis pora atseikės 721 eurą.

Klaipėdoje pora dar gali rasti vietų už 250–400 eurų dviem naktims.

Gerų pasiūlymų neliko prieš porą mėnesių

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ gyvenamojo nekilnojamojo turto Neringoje ekspertas Ramūnas Sliekas 15min tikino, kad nereikia stebėtis tokiomis kainomis ir užimtumu. Esą kambariai Neringoje jau būna rezervuoti prieš porą mėnesių.

„Visą laiką tokiu metu tų vietų nelabai bebūdavo. Jau seniai nebebuvo, tik likučiai. Kažkur kažkas atsisakė, atšaukė rezervaciją, vienas kitas palaikė, kad gautų didesnę kainą, pradžioje nerezervavo, po to išmetė į rinką ir pasiūlė vieną kitą objektą. Bet visais laikais prieš mėnesį, du nebebūdavo normalių pasiūlymų. Normalu. Išvažiuoja dabartiniai nuomininkai ir jau rezervuojasi kitai vasarai“, – teigė jis.

„Ober-Haus“ nuotr./„Ober-Haus“ Gyvenamojo NT ekspertas Neringoje Ramūnas Sliekas
„Ober-Haus“ nuotr./„Ober-Haus“ Gyvenamojo NT ekspertas Neringoje Ramūnas Sliekas

R.Sliekas sakė nuomojantis kelis ekonominės klasės butus, tačiau jie jau prieš mėnesį buvo rezervuoti.

„Ir vis tiek, skambina po 20 kartų per dieną ir klausia. O geresnių, skirtų tipiniam Neringos nuomininkui, turinčiam didesnes nei vidutines pajamas, tie įdomesni pasiūlymai dar seniau buvo išgraibyti. Du mėnesiai normalios vasaros, visa Lietuva nori atvažiuoti. Netelpa, normalu“, – 15min aiškino jis.

Kainos pakilusios 50 proc.

Smiltynės Jachtklubo viešbučio pardavimų vadovė Gintarė Kuršaitytė 15min patikino, kad šis savaitgalis visam pajūriui – išskirtinis. Ir viskas dėl Jūros šventės.

„Kainos tikrai labiausiai susijusios su Jūros švente, bet šiaip visada savaitgalį kainos būna aukštesnės, nes didesnis kambarių poreikis“, – kalbėjo ji.

„Inreal“/Gintarė Kuršaitytė
„Inreal“/Gintarė Kuršaitytė

G.Kuršaitytės teigimu, Smiltynės Jachtklube, lyginant darbo dieną su savaitgaliu, paros kaina pakyla apie 50 proc. Tačiau šį savaitgalį nakvynė dar brangesnė. Lyginant su kitu savaitgaliu, paros kaina pakilusi dar 50 proc.

„Dėl Jūros šventės yra labai didelis užimtumas, visi viešbučiai Klaipėdoje ir aplinkui turi didesnes kainas nei įprastai. Kiekvienais metais taip būna. Užimtumas didelis, penktadienį dar turime kambarių, nėra tokio didžiulio poreikio. Bet didžiausias būna šeštadienį, sekmadienį. Penktadienis dar būna intensyvus, bet ne tiek, kiek šeštadienis“, – 15min tikino pašnekovė.

15min primena, kad liepos 26–28 dienomis Klaipėdoje vyksta jubiliejinė 60-oji Jūros šventė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius