Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai butų savininkams: 5 taisyklės rengiantis nuomoti būstą

Konkurencija butų nuomos rinkoje auga. Nuomininkams nebereikia „čiupti“ tai, kas atsirado pasiūloje. Jie gali rinktis. Tuo tarpu nuomotojai, norėdami greičiau ir brangiau išnuomoti, turi pasistengti, kad jų turtas taptų patrauklus besikeičiančiai rinkai.
Būstas nuomai
Būstas nuomai / 123rf.com nuotr.

1. Namai – ne tik nakvynės vieta…

…o net jei ir taip, (konkurencinę) kovą dažniausiai laimi estetiškai patrauklus būsto vaizdas. Dažniausiai nebūtina daryti kapitalinio remonto. Užtenka nebrangių būsto atnaujinimui sprendimų: senų korpusinių baldų (sekcijų) atsisakymo, sunkių ir moraliai pasenusių raštų namų tekstilės (užuolaidų, kilimų) pakeitimo, būsto paviršių perdažymo. Būtent perdažytos sienos ir atnaujinta grindų danga geriausiai sukuria naujumo, jaukumo ir švaros pojūtį.

Butas Naugarduko gatvėje, Vilniuje
Butas Naugarduko gatvėje, Vilniuje

Rekomenduojama rinktis šviesias, neutralias spalvas, vengti įmantrių raštų ir palikti vietos pačiam nuomininkui susikurti savo individualią erdvę.

Rinkoje daugėjant naujos statybos nuomojamų būstų, racionalus išplanavimas, teisingas zonų (miego, darbo) atskyrimas visada bus patraukliau už vieną bendrą erdvę su sofa per vidurį.

2. Jo didenybė Vonios Kambarys

Ši maža erdvė turi didelę galią nulemiant nuomininko būsto pasirinkimą. Suskilusios plytelės, sugedęs maišytuvas, aprūdijęs veidrodis, pelėsiai kampuose ir ant lubų, blausus apšvietimas gali atgrasyti net palankiausiai po pirmojo įspūdžio nusiteikusį nuomininką. Ir, atvirkščiai, švarus, kvepiantis, tvarkingas, gerai apšviestas vonios kambarys ne tik ženkliai padidins galimybę greitai surasti nuomininką, bet ir pakels buto nuomos kainą.

Nuotr. iš įvairių skelbimų portalų/Butas Stoties rajone, Šopeno gatvėje, Vilniuje
Nuotr. iš įvairių skelbimų portalų/Butas Stoties rajone, Šopeno gatvėje, Vilniuje

3. Virtuvė. Esmė – detalėse

Virtuvė namuose yra, veikiausiai, vienintelė vieta, kuriai negalioja „senų baldų“ išvežimo taisyklė. Apsitrynusios spintelės, žinoma, nuomos kainos nepakels, bet virtuvėje svarbiausios ne jos. Virtuvėje esmė – tvarkinga, veikianti technika. Kaitlentės (visi taškai, ne vienas iš keturių), orkaitė, gartraukis ir net skalbimo mašina – visa tai privalo būti ir funkcionuoti.

„Inreal“ nuotr./Ieva Šikšytė-Brazienė
„Inreal“ nuotr./Ieva Šikšytė-Brazienė

4. Nemielos „mielos smulkmenos“

Nuomojamame bute negali likti jūsų asmeninių daiktų. Jums brangūs ir gražūs daiktai: paveikslai, vazelės, gėlės, magnetukai ant šaldytuvo ir t.t., tikėtina, nebus tokie pat malonūs ir kitiems žmonėms. Atvirkščiai, jie juos erzins kaip nuolatinis jūsų „šešėlis“ jų namuose. Todėl susikraukite visa tai į dėžes ir išvežkite.

Nuotr. iš įvairių skelbimų portalų/Butas Šnipiškėse, Vilniuje
Nuotr. iš įvairių skelbimų portalų/Butas Šnipiškėse, Vilniuje

5. Kontekstas, kuris keičia taisykles

Ir paskutinė taisyklė – aplinka turi atitikti būstą. Abejotinos reputacijos rajone ir/ar netvarkingame name buto vidaus įrengimas turi gerokai mažesnį poveikį nuomos sėkmei nei miesto centre ar kitoje patrauklioje vietoje esančio naujo būsto įrengimas. Kita vertus, atnaujintas būstas nuomojamas aukštesne kaina dažnai tampa patikimesnio nuomininko garantu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius