Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paviljonas lyg medis: galerijos „Serpentine“ paviljoną šiemet projektuos afrikietis

Londono galerija „Serpentine“ ką tik pranešė, jog šių metų paviljono projektą patikėjo Berlyne dirbančiam Burkina Faso architektui Diébédo Francis Kéré. Londono galerija „Serpentine“ nuo pat 2000-ųjų kasmet vasaros paviljono projektą paveda žymiems ar kylantiems pasaulio architektams.
Galerijos „Serpentine“ paviljoną šiemet projektuos afrikietis
Galerijos „Serpentine“ paviljoną šiemet projektuos afrikietis / „Kéré Architecture“

Vokietijoje praktikuojantis architektas D.F.Kéré yra geriausiai žinomas savo Burkina Faso mokyklos ir kitais socialinės architektūros projektais. Pagal jo sumanymą, 2017-ųjų galerijos „Serpentine“ vasaros paviljonas Londono Haid parke išaugs tarsi dirbtinis medis. Šis statinys lankytojus savotiškai jungs su gamta bei vienus su kitais, o drauge – veiks kaip centrinė jų susitikimų vieta. Architektui projektuojant labai svarbu buvo perteikti atvirumo jausmą.

„Kéré Architecture“/Galerijos „Serpentine“ paviljoną šiemet projektuos afrikietis
„Kéré Architecture“/Galerijos „Serpentine“ paviljoną šiemet projektuos afrikietis

2017-ųjų paviljono „Serpentine“ sienos numatytos iš medinių segmentų, sujungtų į trikampius modulius, kurie bus jungiami paliekant tarpelius. Pagal autoriaus sumanymą, šis statinys lankytojus apsaugos nuo permainingo britiško oro – lietaus bei saulės, tačiau netrukdys orui kiaurai cirkuliuoti. Platų paviljono stogą laikys plieno santvarų konstrukcija, kuri primins medžio lają. Lankytojai į paviljoną pateks pro 4 atskirus įėjimus, o jo centre – numatytas atviras vidinis kiemelis.

Galerijos „Serpentine“ vasaros paviljonas Haid parke pernai buvo pastatytas pagal kultinio danų architekto Bjarke‘s Ingelso (BIG) sumanymą. Anksčiau „Serpentine“ paviljoną yra sukūrę Zaha Hadid (Irakas/Didžioji Britanija), Frankas Gehry (JAV), Peteris Zumthoras (Šveicarija), Oscaras Niemeyeris (Brazilija), Sou Fujimoto (Japonija) ir kt.

Parengta pagal „Serpentine“ informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius