Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Perkate butą? 10 „namų darbų“, kuriuos privalote atlikti prieš pasirašydami sutartį

Dauguma mūsų butą perka tik vieną ar du kartus per savo gyvenimą, todėl svarbu prieš apsisprendžiant žengti tokį žingsnį, tinkamai atlikti „namų darbus“. Ekspertai išskyrė 10 svarbiausių darbų, kuriuos turite atlikti prieš pasirašydami sutartį.
Būstas
Būstas / Vida Press nuotr.

Šių metų gegužę Vilniuje parduota 2,5 karto mažiau butų palyginti su praėjusiais metais. Tai lėmė mažėjanti gyventojų perkamoji galia, nežinomybė dėl galimų bazinių palūkanų normų pokyčių ir menka pasiūla. Vis dėlto pastaroji, kaip pastebi ekspertai, tampa impulsu ir pirkti būstą nelaukiant.

15min pateikia sąrašą „namų darbų“, kuriuos būtina atlikti perkant butą.

1. Būstą apžiūrėkite kelis kartus

„Citus“ pardavimų vadovė Andželika Keršytė pataria renkantis būstą skirti laiko ir apsilankyti ne viename, ne dviejuose, o bent keliuose projektuose.

„Žmonės dažniausiai neįvertina pasiruošimo būsto įsigijimui svarbos, neskiria tam pakankamai laiko, todėl didėja rizika, kad išsirinks ne patį tinkamiausią variantą“, – 15min teigė ji.

CITUS Head of Sales Andželika Keršytė
CITUS Head of Sales Andželika Keršytė

„Inreal“ NT agentė Sigita Jokšienė pritaria, kad aplankydami daugiau variantų tarsi apsidraudžiate nuo mažesnių ar didesnių nusivylimų įgyjant vieną brangiausių pirkinių savo gyvenime.

O išsirinkus būstą jį privaloma apžiūrėti, be to, pageidautina, ne vieną, o kelis kartus.

„Dažnai pirmoji apžiūra būna labiau emocinė, kai įvertinamas būsto atitikimas vidiniams lūkesčiams. Kitų apžiūrų metu labiau koncentruojamasi į racionalius dalykus, atkreipiamas dėmesys į svarbias detales“, – 15min sakė S.Jokšienė.

„Inreal“ nuotr. /„Inreal“ NT agentė Sigita Jokšienė
„Inreal“ nuotr. /„Inreal“ NT agentė Sigita Jokšienė

2. Įsitikinkite, kokia turto paskirtis

Išsirinkus patinkantį variantą S.Jokšienė pataria įsivertinti turto paskirtį, galimus su tuo susijusius mokesčius ar turto likvidumą ateityje.

„Į mus yra kreipęsi klientai, klausdami, kaip turėtų elgtis, kai tik pas notarą sužino, jog perkamo būsto paskirtis yra negyvenamoji“, – į šį aspektą ragina dėmesį atkreipti ir NT paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ generalinis direktorius Audrius Šapoka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius