-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pilaitės prieigose planuojama statyti naują prekybos centrą

Vilniuje, Pilaitės prieigose, V.Pociūno gatvėje, planuojama statyti keturių aukštų prekybos centrą. Jame turėtų įsikurti sporto klubas, kino teatras, maitinimo įstaigos ir parduotuvė.
Ženklinimas Pilaitės prospekte
Ženklinimas Pilaitės prospekte / S.Žiūros nuotr.

Prekybos centrą planuoja statyti bendrovė „Trečioji kregždė“. Registrų centro duomenimis, įmonės akcininkai yra bendrovės „Gamaekspresas“, kurią valdo nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Ogmios Real Estate“, taip pat bendrovė „3K investicija“, kurią valdo fiziniai asmenys.

Dienraščiui „Verslo žinios“ „Ogmios“ grupės valdybos pirmininkas Arūnas Žemaitis patvirtino, kad suplanuotas prekybos centras – grupės projektas. Tačiau investicijų, veiklos detalių, nuomininkų jis neatskleidė.

„Mūsų projektai, pavyzdžiui, „Domus galerija“ ar „Parkas outlet“, yra skirtingi ir unikalūs, naujasis – taip pat bus kitoks, išskirtinis. Dirba profesionalų komanda, kuri tikrai neštampuoja buvusios mūsų ar kitų rinkos dalyvių sėkmės. Taip, yra „Akropolis“ su savo istorija, yra „Nordika“ ar Šiaurės miestelis – jie turi savo klientus ir yra sėkmingi. Viena vertus, mes planuojame stoti į vienų geriausiųjų gretas, kita vertus, būsime unikalūs“, – VŽ komentavo A.Žemaitis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Spūstys Pilaitės prospekte ir jos prieigose
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Spūstys Pilaitės prospekte ir jos prieigose

Statys didelį prekybos centrą

Aplinkos apsaugos agentūros pateiktame poveikio aplinkai dokumente rašoma, kad V.Pociūno gatvėje planuojama statyti keturių aukštų prekybos centrą.

„Pirmame aukšte bus maisto prekių parduotuvė (hyperis), prekybos bei paslaugų patalpos. Pirmame ir antrame prekybos centro aukštuose numatoma dviejų lygių automobilių saugojimo aikštelė (869 vietos, plotas – 1,2 tūkst. kv. m). Trečiame aukšte didžioji dalis patalpų bus prekybos ir paslaugų paskirties, numatytos vietos maitinimo patalpoms. Ketvirtame pastato aukšte bus kino centras, vaikų žaidimų kambariai, maitinimo zonos, sporto klubas“, – rašoma dokumente.

Greta esančiame sklype V.Pociūno g. 2 planuojama įrengti papildomas automobilių aikšteles.

„Vilniaus miesto poreikiams skirta 279 vietų lengvųjų automobilių stovėjimo ir 11 vietų autobusų sustojimo-stovėjimo aikštelė ir dviejų lygių automobilių aikštelė (661 vieta), skirta prekybos centrui“, – nurodoma dokumente.

Poveikio aplinkai dokumente skelbiama, kad prekybos centras dirbs kasdien, maisto produktų operatoriaus darbo laikas nuo 8 iki 21 val., kitų nuomininkų – nuo 10 iki 20 val., pramogų aukšto – nuo 10 iki 23 val.

Prekybos centras ir automobilių stovėjimo aikštelės bus statomos dviejuose bendrovei „Trečioji kregždė“ priklausančiuose sklypuose, esančiuose Vilniaus miesto šiaurės vakarinėje dalyje, Pilaitės seniūnijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius