Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirkėjas už sklypą ir mazuto saugyklas šalia Gariūnų siūlo 7,2 mln. eurų

Neįvardijamas pirkėjas už netoli Gariūnų esančias buvusias Lietuvos naftos produktų agentūros kuro saugyklas bei 18,5 ha ploto sklypą pasiūlė 7,19 mln. eurų. Neoficialiomis BNS žiniomis, pirkėjas yra logistikos bendrovė „Girteka“. 
Jočionių gatvės skypas
Jočionių gatvės skypas

Sparčiai besiplečiančios „Girtekos“ grupės nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Sirin development“ vadovas Laurynas Kuzavas BNS sakė negalintis patvirtinti šios informacijos.

Pirmadienį pasibaigusiame Turto banko aukcione neįvardijamas pirkėjas pasiūlė pradinę šio turto kainą. Sandoris bus baigtas, jei pirkėjas vėliausiai per 40 dienų sumokės pinigus, pranešė bankas.

Talpyklas su sklypu Turto bankas pardavinėjo nuo vasario, jo pradinė kaina tuomet siekė 8,87 mln. eurų.

Anot banko, pagal Vilniaus bendrąjį planą teritorija patenka į verslo, gamybos, pramonės teritoriją, tad čia būtų galima plėtoti verslo ir logistikos centrą.

Apie 23 mln. eurų valstybei kainavusios buvusios Lietuvos naftos produktų agentūros mazuto saugyklos taip ir nebaigtos statyti, jos kelis dešimtmečius stovi tuščios. Į jas buvo nusitaikiusios Lietuvos ir užsienio bendrovės, bet valdžia delsė apsispręsti, kadangi jos netenkino investuotojų siūlomos kainos.

„Girteka“ spalį už 3 mln. eurų įsigijo sklypų Rygoje, kur ketina statyti logistikos parką. Bendrovė skelbia per dvejus metus Latvijoje planuojanti investuoti 20 mln. eurų, o iš viso į projektus Baltijos šalyse, Rusijoje bei Rytų ir Centrinės Europos regione – iki 100 mln. eurų, iš jų Lietuvoje – 40 mln. eurų.

„Girteka“ šiuo metu investuoja į daugiau nei 30 mln. eurų didelį pramonės parką Liepkalnyje, Vilniuje. 30 hektarų teritorijoje per tris etapus iki kitų metų rudens bus baigtas statyti trečias sandėlis, du jau pastatyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius