Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Planuojamos Tauragės arenos kaina auga – prabilta apie 9 mln. eurų

Tauragės multifunkcinio sporto centro-arenos projektuotojai savivaldybėje pristatė rengiamą projektą. Paaiškėjo, kad šis kompleksas gali atsieiti ne 6, kaip skaičiuota anksčiau, o net 9 mln. eurų.
Statybos. Asociatyvi nuotr.
Statybos. Asociatyvi nuotr. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Po susitikimo su projektuotojais savivaldybės tarybos narys Darius Petrošius savo feisbuko paskyroje užvedė diskusiją, ar tokia suma Tauragės biudžetui pakeliama. Anot jo, projektuotojų susirinkusieji teiravosi apie techninius dalykus, tačiau jis pasidomėjo ir finansine šio projekto puse. Taigi arena, kaip rašo D.Petrošius, pagal poreikius „užaugo“. Dabar jau kalbama apie 9 mln. eurų vertės projektą. Suprantama, tiksli suma bus žinoma tik parengus projektą. Konkursas šią kainą gali ir padidinti, ir sumažinti.

„Keliai du: 1) VIP, o nauji projektai valstybės investicijų programoje „pristabdyti“. Net ir „pramušus“ finansavimą, manau, savivaldybei reiktų prisidėti minimum 30 proc., t.y. apie 3 mln. Eur. 2) privačios partnerystės projektas (PPP) – investuotojas pastato, o savivaldybė per kokį 20 metų sumoka. Tai skola rajonui, finansavimas, kuris taip pat turės savo kainą“, – feisbuko paskyroje rašo Tauragės rajono savivaldybės tarybos narys Darius Petrošius.

Jo įrašas patiko kelioms dešimtims internautų. Tadas Z. lyg reziumavo: „Visiškai nereikalingas dalykas tokiam mažam mieste“.

O ar 9 milijonai eurų labai didelė suma tokiam objektui? Žurnalistės kalbintas D.Petrošius sakė nesiimąs vertinti, nes objektas išties nemažas. Daug įvairių sporto šakų po vienu stogu turėtų sutilpti.

Paklaustas, ar, jo manymu, tuo šis reikalas ir pasibaigs, atsakė: jei nėra pinigų, tai ir liks tik projektas. Pasak D.Petrošiaus, net ir tokiu atveju, jei savivaldybei reiktų prisidėti tik 30 procentų projekto vertės, vargu ar ji būtų pajėgi. Ir vis dėlto – ar toks objektas reikalingas Tauragei?

„Kaip čia jums pasakyti... Futbolistai jį mato tik kaip tarpinį variantą, jiems vis tiek reikalingas maniežas, rankininkai turi kur sportuoti, krepšininkai galbūt irgi. Kovinės sporto šakos vis tiek netelpa ten kaip jie norėtų. Lengvoji atletika, takeliai. Nežinau. Abejonių yra, bet tikėkimės, projektuotojai padirbės, jei daro, tegul padaro. Klausimų daug. Traukinys jau važiuoja, nėra ko dairytis atgal. Bet esminis klausimas yra finansavimas. Mes galim čia daug ko prisistatyti – ir maniežų, ir visko, bet pirmiausia prioritetų klausimas. Gyventojai mato kitas problemas. Žmonėms aktualu neasfaltuotos gatvės, kur gyvenam kiekvieną dieną. Bet tokie objektai lengvai parodomi, labiau populiarūs tarp jaunesnių žmonių“, – svarstė opozicijos narys D.Petrošius.

Birželio pradžioje „Tauragės kurjerio“ kalbintas meras Dovydas Kaminskas sakė, kad kol kas neaišku, iš kur savivaldybė gaus lėšų multifunkcinei sporto arenai statyti. Esą tikimasi Vyriausybės pagalbos, nes savivaldybė pati pasistatyti areną nepajėgi.

Tauragės rajono savivaldybė iš savo biudžeto arenos projektavimo darbams skyrė 80 000 eurų. Areną projektuoja UAB „Synergy Soliutions“. Ją statyti numatyta greta „Šaltinio“ progimnazijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius