Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Planuotas Kaliningrado izoliuoto darbo bandymas įvyks savaite vėliau, nei pranešta

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ pranešime žiniasklaidai skelbia, kad šių metų rugsėjo 12 dieną planuotas Kaliningrado izoliuoto darbo bandymas įvyks savaite vėliau, rugsėjo 19 dieną.
„Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų centro atidarymas
„Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų centro atidarymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie nukeltą bandymą „Litgrid“ informavo Rusijos perdavimo sistemos operatorius, priežastys detalizuotos nebuvo.

Planuojama, kad bandymas truks 8 valandas, nuo 10 iki 18 val. Jo metu „Litgrid“ veiks pagal iš anksto parengtą darbo režimo planą, kurio pagrindinis tikslas – užtikrinti Lietuvos elektros sistemos patikimumą ir koordinuotą darbą su kaimyninių šalių operatoriais.

„Esame pasirengę šiam bandymui, – sako Giedrius Radvila, „Litgrid“ Sistemos valdymo departamento direktorius. – Patys šią vasarą jau atlikome du testus: rugpjūčio mėnesį išbandėme izoliuotą dalies Lietuvos elektros sistemos darbą, kai didžiosios elektrinės ir tarptautinė jungtis „LitPol Link“ veikė atskirai nuo BRELL sistemos, o rugsėjo mėnesį sėkmingai atlikome jūrinės jungties „NordBalt“ testą, kurio metu išbandyta galimybė atstatyti sistemą po jos visiško atsijungimo. Abiejų bandymų rezultatai rodo, kad ir mes, ir elektros energijos gamintojai esame tinkamai pasirengę dirbti izoliuotai avariniu režimu, valdyti dažnį bei reaguoti į jo pokyčius, jei to prireiktų.“

Bandymo metu prekyba iš Kaliningrado importuojama elektra nevyks. Pirmą kartą tokio pobūdžio bandymas Kaliningrade surengtas pernai gegužės pabaigoje ir truko 72 valandas. Iki tol buvo surengti keli trumpalaikiai, po 15 minučių trukę bandymai. Planuojama, kad izoliuoto darbo testai Kaliningrade bus atliekami kasmet iki Lietuva ir kitos Baltijos šalys atsiskirs nuo posovietinės BRELL sistemos, tai numatoma padaryti iki 2025 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius