-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 15min straipsnio Vilniaus savivaldybė kreipėsi į prokurorus dėl vilniečių interesų gynimo

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir prašo ištirti, ar Perkūnkiemio g. 49 daugiabučio statytojai nepažeidė viešojo intereso, statydami bei parduodami butus vilniečiams.
Sostinės Perkūnkiemio 49 adresu esantis daugiabutis
Sostinės Perkūnkiemio 49 adresu esantis daugiabutis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

15min rašė, kad šiuo metu daugiabutyje parduodami vieno kambario butai, nors pagal projektą buvo numatyta įrengti 2 ir 3 kambarių butus.

„Dėl tokios statytojų savivalės labiausiai kenčia butus perkantys gyventojai – jiems neužtenka vietų automobiliams statyti ir paliekama per mažai viešosios erdvės“, – rašoma savivaldybės pranešime spaudai.

Savivaldybė Perkūnkiemio g. 49 yra išdavusi statybos leidimą 12-os aukštų daugiabučiui, kuriame numatyta pastatyti 240 butų – 144 dviejų kambarių ir 96 trijų kambarių. 15min skelbė, kad šiame name galima įsigyti ir vieno kambario butus. Vadinasi, vienam butui nėra užtikrinamas minimalus automobilių stovėjimo aikštelių skaičius – po vieną vietą vienam butui.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Sostinės Perkūnkiemio 49 adresu esantis daugiabutis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Sostinės Perkūnkiemio 49 adresu esantis daugiabutis

Tuo galėjo įsitikinti ir 15min žurnalistai, kurie atvyko kartu su VTPSI specialistais apžiūrėti daugiabučio. Kiekviename aukšte esančiuose dviejų kambarių butuose iš tiesų sudaryta galimybė skaidyti butą iš dviejų kambarių į du po vieną – tam net parengta vieta, kur galėtų įstatyti duris, yra telefonspynė.

Rašte Generalinei prokuratūrai sostinės savivaldybė išreiškė susirūpinimą, kad, statytojams ir butų pardavėjams piktnaudžiaujant, labiausiai kentės butus įsigijusių asmenų bei šeimų gyvenimo kokybė – jau ir taip tankiai apstatytame Perkūnkiemyje butų savininkų automobiliai tiesiog nebetilps.

Daugiabutį Perkūnkiemyje pastatė ir butus pardavinėja bendrovė „Smilgos“. KŪB „Smilgos“ atstovė Daiva Perevičienė 15min tikino, kad įmonė įstatymų nepažeidžia. Projekte numatyta statyti 120 butų, tiek pat automobilių stovėjimo vietų ir įrengta. Kodėl tuomet butuose numatyta galimybė įstatyti papildomas duris?

„Kai buvo daromas projektas, nusprendėme statyti 120 butų ir tik įsibėgėjus projektavimo darbams permąstėm, kad galbūt atsirastų poreikis mažesniems butams. Todėl buvo nuspręsta dalį butų daryti su galimybe skaidyti – tokia galimybė yra tiek teisiškai, tiek techniškai, tačiau nebūtinai tai bus įvykdyta. Lygiai taip pat kituose projektuose būna galimybė tiek skaidyti, tiek jungti butus – atsiranda poreikis didesniam butui, tai paima du butus ir sujungia. Butų skaidymas ar sujungimas yra vykdomas vadovaujantis teisės aktais“, – anksčiau komentavo ji.

Paklausus, jei bus nuspręsta dalinti butus iš dviejų kambarių į du po vieno kambario, ar įrengs papildomas aikšteles, bendrovės atstovė patvirtino, kad tai bus padaryta.

„Ne pirmą ir ne paskutinį projektą vystome, savo vardo tikrai nenorime susigadinti. Vilniaus rinka nėra didelė, susigadinti vardą galima labai greitai. Mūsų tikslas – dirbti švariai. Ir tikrai užtikrinsime papildomas automobilių stovėjimo vietas, jeigu mes butus skaidysime“, – teigė D.Perevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius