Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Donaldo Trumpo pergalės rusai staiga susidomėjo nekilnojamuoju turtu JAV

Vos JAV prezidento rinkimuose laimėjo Donaldas Trumpas turtingi rusai pradėjo dairytis nekilnojamojo turto Niujorke ir Majamyje, skelbia CNN.
Donaldo Trumpo agitacinis renginys Niujorke
Donaldo Trumpo agitacinis renginys Niujorke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Palyginti su praėjusiais metais pirkiniais JAV besidominčių rusų padaugėjo 35 proc. Nekilnojamojo turto agentūra „Knight Frank“ pastebi, kad susidomėjimas išaugo iškart po to, kai JAV prezidentu buvo išrinktas D.Trumpas.

Pasak jo, rusai labai domisi vilomis poilsiui ir investiciniais projektais. Už nuosavą, poilsiui skirtą būstą rusai pasiryžta išleisti nuo 0,5 mln. iki 5 mln. JAV dolerių. Tik dešimtadalis rusų dairosi, kur investuoti.

Populiariausi miestai, kuriuose Rusijos piliečiai dairosi turto, yra Niujorkas ir Majamis.

Tie, kurie dairosi ne individualių namų, svarsto ir galimybę investuoti į D.Trumpo projektus, pripažįsta „Knight Frank“ atstovybės Rusijoje tarptautinių pardavimų skyriaus vadovė Marina Kuzmina.

„Keli klientai domisi galimybėmis nusipirkti turto D.Trumpo projektuose. Mes sulaukiame užklausų iš amerikiečių, kurie norėtų bendradarbiauti su Rusija“, – sakė ji.

Investuotojai nujaučia, kad D.Trumpui pradėjus prezidento kadenciją JAV santykiai su Rusija gali smarkiai atšilti, mat JAV prezidentas ne kartą gyrė Rusijos vadovą Vladimirą Putiną, o ir V.Putinas neslėpė palankumo D.Trumpui.

Iki 2014-ųjų nekilnojamojo turto JAV pirkėjai iš Rusijos „Knight Frank“ tarptautinių pardavimų skyriuje sudarė apie 15 proc. klientų.

Kai kurie pirkiniai buvo tikrai stulbinantys. Štai, pavyzdžiui, 2011-aisiais Jekaterina Rybolovleva, milijardieriaus Dmitrijaus Rybolovlevo dukra, nusipirko patį brangiausią pastatą Manhatane. 22 metų mergina už jį sumokėjo 88 mln JAV dolerių.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Dmitrijus ir Elena Rybolovlevai
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Dmitrijus ir Elena Rybolovlevai

Pats D.Rybolovlevas 2008-aisiais Palmbyče, Floridoje, už 95 mln. dolerių įsigijo pastatą ant jūros kranto. 2008. Iš ko? Iš D.Trumpo.

Tačiau prekyba sustojo, kai Vakarai dėl pradėto karo Ukrainoje Rusijai įvedė ekonomines sankcijas. Sankcijos skaudžiai smogė naftos kainoms, o kartu ir visai Rusijos ekonomikai.

Dabar, atrodo, rusai vėl grįžta leisti savo pinigų JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius