Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiarus sostinės baras sulaukė policijos vizito: galima dirbti tik iki 22 valandos

Sostinės senamiestyje įsikūręs populiarus baras paskutinę gegužės savaitę sulaukė policijos pareigūnų vizito. Įstaiga turi kiemelį ir manė, kad gali dirbti ilgiau nei iki 22 valandos, tačiau policija pabrėžia, kad pagal dabar galiojančius reikalavimus baras turėjo 22 valandą užsidaryti.
Vilnių nuplovė lietus
Vilnių nuplovė lietus / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Vieno sostinės centre įsikūrusio baro vadovas, paprašęs likti anonimu, 15min pasakojo, jog įstaigoje šią savaitę buvo apsilankę policijos pareigūnai.

„Labai agresyviai, rėkė, neprisistatė. Darbuotojai manė, gal čia ne policija, bet kadangi su tarnybiniu automobiliu buvo, tai, ko gero, policija“, – 15min pasakojo jis.

Anot jo, pareigūnai neleido darbuotojams paaiškinti situacijos, nesigilino į nieką.

„Pasakė, neužsidarot? Rašom protokolą. Labai agresyviai ir nemaloniai. Skambino žmonės supanikavę, nes bauda būna atsakingam asmeniui, o ne įmonei“, – pasakojo jis.

Ernesta Čičiurkaitė / 15min nuotr. /Antradienis Vilniaus mieste
Ernesta Čičiurkaitė / 15min nuotr. /Antradienis Vilniaus mieste

Tuo tarpu Vilniaus apskrities policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja sakė, kad Vyriausybės nutarime numatyta, kad šiuo metu viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų veikla leidžiama nuo 8 iki 22 valandos. Nuo pirmadienio, t.y. birželio 1 d., švelninant karantino sąlygas, laikas bus prailgintas iki 23 val.

Tai tiesa, tačiau Vyriausybė taip pat nurodė, jog „darbo laiko ribojimas ir toliau nebus taikomas lauko kavinėms ir gaminantiems maistą išsinešimui“.

„Policija vadovaujasi šiuo Vyriausybės nutarimu ir kitais teisės aktais, kurie reglamentuoja policijos veiklą“, – 15min aiškino J.Samorokovskaja.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Vilnius
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Vilnius

Anot jos, švelninant šalyje paskelbto karantino sąlygas ir pradėjus veikti lauko kavinėms policija gauna pranešimų dėl triukšmo.

„Tokiais atvejais policija reaguoja į gautus pranešimus, vyksta į vietą ir vertina aplinkybes, fiksuoja galimus pažeidimus ir nustačius juos priima atitinkamus sprendimus (surašomas protokolas arba pradedama administracinė teisena). Taip pat įvertinę situaciją pareigūnai įspėja savininkus dėl galimo pažeidimo“, – 15min komentavo j.Samorokovskaja.

15min primena, kad švelninant karantiną, nuo gegužės 18 dienos Sveikatos apsaugos ministerija leido duris atverti kavinėms, restoranams, barams ir kitoms pasilinksminimo vietoms, veikiančioms uždarose patalpose. Jos gali veikti nuo 8 iki 22 valandos, tačiau darbo laiko ribojimas netaikomas lauko kavinėms.

Nuo birželio pradžios viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų, lošimo namų (kazino) ir lošimo automatų, bingo salonų veikla vykdoma nuo 8 iki 23 valandos.

Darbo laiko ribojimas netaikomas: kai maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas fiziniams ir juridiniams asmenims kitais būdais, taip pat, kai viešasis maitinimas organizuojamas atvirose erdvėse ir kitais atvejais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius