Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabangus namas ant jūros kranto Melnragėje nesulaukia pirkėjų

Paskelbtos antrosios unikalaus namo ant jūros kranto Melnragėje varžytynės. Įsigyti namą vos už keliasdešimties metrų nuo jūros kol kas nepanoro nė vienas pirkėjas, o nekilnojamojo turto ekspertai tikina: Klaipėdoje yra vos keli žmonės, gebantys įpirkti tokius namus.
Melnragėje parduodamas prabangus namas
Varžytinėse antrą kartą bus bandoma parduoti prabangų namą ant jūros kranto Melnragėje.

268 kvadratinių metrų namas Kopų gatvėje iš tolo atkreipia praeivių dėmesį. Jau nuo paplūdimio matomi jo langai, ištaigingi laiptai. 1939-aisiais statytas namas, kaip teigiama oficialiuose dokumentuose, rekonstruoti buvo pradėtas 2001-aisiais. Rekonstrukcija truko ketverius metus.

Gyventa vos mėnesį

Tačiau name šeimininkai pagyveno vos mėnesį – taip jie pasakojo antstoliams.

Namo viduje matoma, jog neseniai išklotos plytelės, tiesa, kai kur jos ir nuardytos arba nudaužtos. Interjerą puošia metaliniai, dailiai raityti laiptų turėklai.

Kieme matyti takeliai ir su viena kita besimėtančia trinkele. Antstolės Brigitos Tamkevičiūtės padėjėjas Tautvydas Biliukevičius teigė, jog trinkeles susirinko ir išsivežė namo šeimininkai.

Namo su 16,55 aro sklypu kaina pirmose varžytynėse siekė 648 tūkst. eurų. Tačiau per oficialiai paskelbtą laiką neatsirado nė vieno norinčiojo jį įsigyti. Paskelbtos antrosios varžytynės. Dabar namo kaina sumažinta iki 486 tūkst. eurų, 30 proc. mažiau – taip, kaip numato teisės aktai.

„Yra, kas domisi, tačiau niekas neskuba mokėti dalyvio įmokos, laukia paskutinės minutės. Matyt, bijo prarasti pinigus“, – pirkėjų sumanymus bandė įminti T.Biliukevičius.

Namo šeimininkai nepageidavo, kad pirkėjams būtų perduodami jų kontaktai. Iš viešai prieinamų duomenų matyti, kad šeima turi dar vieną būstą Melnragėje, kuris taip pat parduodamas varžytynėse. Kuklesnio namo pajūryje, dabar kainuojančio 174 tūkst. eurų, taip pat nepavyksta parduoti.

Su autotransportu susijusį verslą plėtojusi šeima yra likvidavusi įmonę. Neveikia nė vienas bendrovės telefonas.

Šeimos pavardė prieš kelerius metus nuskambėjo spaudoje, kai jų namų kieme Melnragėje supleškėjo padegti automobiliai. Tada teigta, jog šitaip kerštauja verslo partneriai.

„Namų, stovinčių taip arti jūros, Lietuvoje nėra daug. Tačiau varžytinėse, kaip ir įprastoje nekilnojamojo turto rinkoje, didesnio dėmesio sulaukia dviejų kambarių butai. Brangesni namai pirkėjų laukia ilgiau“, – kalbėjo pašnekovas.

Galinčių įpirkti – vos keletas

Uostamiesčio nekilnojamojo turto agentūros vadovas Algimantas Bružas teigė atsargiai vertinantis galimybę per antrąsias varžytynes parduoti brangųjį namą Melnragėje.

„Manau, kad ir dabar jis yra per brangus ir kaina neadekvati net ir įvertinus tai, jog šalia namo – nemažas sklypas. Tačiau realybė yra tokia, kad Klaipėdoje gyvena vos keli žmonės, galintys įpirkti tokį namą“, – tiesiai kalbėjo A.Bružas.

Jis prisiminė rekordinio dydžio sandorį, sudarytą jo bendrovės. Prieš kelerius metus už 3 mln. litų (868 tūkst. eurų) buvo parduotas namas Giruliuose. Būtent šioje pajūrio zonoje vyksta brangiausi sandoriai ir pirkėjai paprastai žino, kad būsto be 300 tūkst. eurų ten neverta tikėtis.

„Galima sakyti, kad Giruliai tapo VIP zona Klaipėdoje. Vis tik jie atokiau nuo pramoninių zonų, mažiau matomi praeivių. Atsirado ištisi uždari rajonai“, – teigė pašnekovas.

Melnragė, anot jo, šiuo metu atsidūrusi savotiškoje kryžkelėje. Nors ir dabar čia vyksta tiek statybų, tiek rekonstrukcijų darbai, tačiau nežinia, kokia perspektyva laukia dėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos planų.

Pagal vieną iš šiuo metu aršiai aptarinėjamų uosto bendrojo plano scenarijų, uostas turėtų plėtotis ir ties Melnrage. Svarstoma apie išorinio uosto statybas tam, kad krovos bendrovės galėtų aptarnauti vis didesnius laivus.

„Šis klausimas yra kokių poros dešimtmečių perspektyvoje ir kol kas Melnragėje nejaučiama nekilnojamojo turto rinkos pokyčių. Žmonės gyvena šiandien ir rimtai nevertina galimybių“, – tikino A.Bružas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius