Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda Šlienavos pagrindinės mokyklos rekonstrukcija – darbai truks du metus

Kauno rajono savivaldybės vadovai pirmadienį perdavė statybininkams Šlienavos pagrindinės mokyklos pastatą – čia prasideda 2,4 mln. eurų vertės rekonstrukcija, kuri baigsis po dviejų metų. Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Šlienavos pagrindinė mokykla
Šlienavos pagrindinė mokykla / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Samylų seniūnijoje įsikūrusios mokyklos direktorius Vladas Ravka pasakojo, kad kieme iškils sporto salė ir valgykla, patalpos taps erdvesnės ir šiuolaikiškos.

Šlienavos mokyklos istorija skaičiuojama nuo 1909 metų, o dabartiniame pastate įsikūrė 1960-aisiais. Dabar čia mokosi apie 200 mokinių.

Po statybų bendrovės „Versina“ atliktų darbų ugdymo įstaigos bendrasis plotas išaugs dvigubai.

Rekonstrukciją planuojama vykdyti dviem etapais. Pirmajame bus pastatyta nauja sporto salė ir valgykla. Bus sutvarkytos pirmo aukšto patalpos, rekonstruotos arba įrengtos šildymo, oro vėdinimo, vandentiekio ir nuotekų, gaisrinės signalizacijos, elektros, elektroninių ryšių sistemos. Pastatas bus pritaikytas žmonėms su negalia.

Antrajame darbų etape rangovai įrengs naujas ikimokyklinio ugdymo patalpas, garažą ir pagalbines patalpas, rekonstruos katilinę. Mokyklos teritorija bus aptverta, sutvarkyti šaligatviai ir įvažiavimai.

Milijoną eurų mokyklos rekonstrukcijai skyrė Vyriausybė, 1,4 mln. – Kauno rajono savivaldybė.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas patikino, kad pabaigus rekonstrukcijos darbus tai bus viena moderniausių Kauno rajono ugdymo įstaigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius