Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prestižiškiausia Pietų Amerikos premija – kultūros centrui Meksikoje

2018 metų Oscaro Niemeyerio premiją laimėjo Teopanzolco kultūros centras Meksikoje, suprojektuotas „Isaac Broid + PRODUCTORA“ architektų. Bene prestižiškiausia Pietų Amerikos architektūros premija už geriausią pastatą įteikiama kas 2 metus.
Teopanzolco kultūros centras Meksikoje
Teopanzolco kultūros centras Meksikoje / Jaime Navarro nuotr.

Teopanzolco kultūros centras pagal „Isaac Broid + PRODUCTORA“ projektą pastatytas priešais archeologinę teritoriją Moreloso valstijoje.

Projekto autoriai siekė kuo labiau stiprinti ryšį su šia archeologine vieta bei kartu – sukurti viešąją erdvę. Šias užduotis jiems pasiekti padėjo įrengtos 3 laiptuotos platformos – tiek aplink patį kultūros centrą, tiek ir ant jo stogo. Virš trikampio plano pastato auditorijos įrengta laiptuota platforma čia sukuria dar vieną – lauko – auditoriją bei atveria vaizdus į Teopanzolco archeologinę vietovę. Na, o priešinga kryptimi nukreipta mažesnioji stogo platforma – ne tik padeda suformuoti pastato fojė, bet ir užmezga architektūrinę intrigą.

Jaime Navarro nuotr./Teopanzolco kultūros centras Meksikoje
Jaime Navarro nuotr./Teopanzolco kultūros centras Meksikoje

Pietų Amerikos architektūros Oscaro Niemeyerio premija įteikiama kas 2 metus. Šiemet į ją pretendavo net 104 projektai, iš kurių į finalinį etapą buvo atrinkta 20. Projektus vertino skirtingų Pietų Amerikos šalių architektūros specialistai. Premijos laureatų apdovanojimo ceremonija buvo surengta Mechiko miesto architektų koledžo (CAM SAM) būstinėje, kur buvo galima susipažinti ir kitų premijos finalininkų darbais.

Parengta pagal PRODUCTORA informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius