Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš renovacijos pradžią – svarbus perspėjimas

Šiemet renovacijos darbus ketinama pradėti 313-oje daugiabučių visoje Lietuvoje. Tačiau Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programos įgyvendinimą prižiūrinti Būsto energijos taupymo agentūra (BETA) primena, jog renovacijos projekto administratoriai – ir savivaldybės paskirtieji, ir bendrijų pirmininkai, turėtų nepamiršti apie vieną svarbią naujovę, įsigaliojusią šiemet – sutartis su BETA dėl renovacijos įgyvendinimo.
Kęstučio g. 9, Birštonas
Kęstučio g. 9, Birštonas / BETA nuotr.

Pirmieji žingsniai link rangos darbų

BETA specialistai jau pradeda Valstybės paramos teikimo sutarčių pasirašymą. Tai naujas renovacijos etapas, kuriame dalyvauja renovacijos administratorius ir BETA.

Kaip pasakoja BETA vadovas Valius Serbenta, Valstybės paramos teikimo sutartis, pasirašoma tarp BETA ir renovacijos administratoriaus, – naujovė, kuri atneš dar daugiau stabilumo ir garantijų į visą modernizacijos procesą. Be to, tikimasi, kad tokiu būdu dar daugiau daugiabučių pavyks atnaujinti per metus siekiantį terminą – t. y. greičiau nei leidžia renovacijos taisyklės. Sutartyje bus apibrėžti ne tik renovacijos administratoriaus, bet ir valstybės įsipareigojimai modernizuojant daugiabutį.

„Svarbu įsidėmėti, kad nuo šiol valstybės paramos teikimo sutarties pasirašymas – pirmasis etapas prieš pradedant daugiabučio atnaujinimą ir judant link finansavimo užsitikrinimo ir rangos darbų įsigijimo. Tik pasirašius šią sutartį galima pradėti kitus modernizacijos etapus“, – pasakoja BETA direktorius.

Sutartis bus išsiųstos visiems renovacijos administratoriams

Planuojama, kad parengtos ir suderintos Valstybės paramos teikimo sutartys bus išsiųstos pasirašyti visiems modernizacijoje šiemet dalyvausiančių daugiabučių projekto administratoriams iki balandžio pabaigos. Kaip pabrėžia BETA vadovas, sutarčių pasirašymo terminas – 30 dienų.

„Tikimės, kad visas sutartis pavyks pasirašyti dar balandį ir per kelis artimiausius mėnesius didžioji dalis finansavimą modernizacijai gavusių daugiabučių galės žengti tolimesnius modernizacijos žingsnius – kreiptis į finansines institucijas dėl kredito modernizacijai gavimo bei pradėti vykdyti projektavimo ir rangos darbų pirkimus“, – pasakoja BETA vadovas.

Skaičiuojama, kad 313-os daugiabučių bendra atnaujinimo vertė siekia 150 mln. eurų. Be to, pastebima, kad renovacijos projektai šiemet yra brangesni nei ankstesniais metais, nes vis daugiau daugiabučių renkasi platesnius energinio efektyvumo paketus ir kokybiškesnes renovacijos priemones.

Planuojama, kad Valstybės paramos teikimo sutartys bus pasirašytos ir su daugiabučiais, kurie šiemet negavo valstybės paramos, tačiau pateikė tinkamas paraiškas ir yra įtraukti į rezervinį sąrašą. Šiame sąraše esantys namai paskelbus sekantį kvietimą prisijungti prie modernizacijos, gaus pirmenybę valstybės paramai gauti.

mano-daugiabutis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius