Profsąjungų rūmų griovimas valstybei atsieis 1,9 mln. eurų

Sostinės taryba trečiadienį pritarė Profsąjungų rūmų, esančių ant sostinės Tauro kalno, griovimui. Jiems Vyriausybė skiria 1,9 mln. eurų. Planuojama, kad pastatas bus nugriautas iki šių metų pabaigos.
Profsąjungų rūmai
Profsąjungų rūmai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Vasarį paskelbėme tarptautinį architektūrinės idėjos konkursą, kuris susilaukia susidomėjimo, o šiandien žengiame dar vieną didelį žingsnį link naujo Vilniaus simbolio ant Tauro kalno – nacionalinės Koncertų salės. Jau 2023 metais nuo Taurakalnio į miestą žvelgs nauja ir moderni Nacionalinė koncertų salė. Planuojama, kad į pirmą koncertą vilniečiai ir miesto svečiai bus pakviesti Vilniaus 700 metų gimtadienio proga“, – pranešime spaudai cituojamas sostinės mero pavaduotojas Vytautas Mitalas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Profsąjungų rūmai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Profsąjungų rūmai

Šiuo metu rengiamas statinio griovimo projektas, vėliau bus skelbiamas griovimo darbų konkursas ir pradėti darbai, kuriuos planuojama užbaigti iki 2019 m. gruodžio.

Šiuo metu vyksta Nacionalinės koncertų salės Vilniuje architektūrinis konkursas, kuris tęsis iki liepos pradžios. 2021 metais turėtų prasidėti objekto statybos.

Pagal sostinės savivaldybės parengtas architektūrinės idėjos konkurso sąlygas, naujajame pastate bus iki 1,7 tūkst. vietų didžioji ir 500 vietų mažoji koncertų salės. Ji preliminariai kainuotų apie 50 mln. eurų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus profesinių sąjungų rūmai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus profesinių sąjungų rūmai

1963 metais pastatyti rūmai esantys V. Mykolaičio-Putino g. 5, ilgus dešimtmečius buvo apleisti ir nenaudojami. 2004 m. pastate kilo gaisras sunaikinęs dalį pastato, dešinysis rūmų sparnas beveik sudegė. Ši rūmų dalis taip ir nebuvo suremontuota, rūmai pamažu nyko. Pernai metų rugpjūčio 1 d. statinio konstrukcijų ekspertizės metu nustatyta, kad statinys ne tik fiziškai pažeistas po gaisro, bet ir funkciškai nusidėvėjęs bei trukdo statyti naują statinį, todėl komisija pasiūlė pastatą nugriauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius