Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programinės įrangos kūrėjų naujame biure – patalpos ir miegui

Lietuvos ir Vokietijos kapitalo programinės įrangos kūrimo kompanija „NFQ Technologies“ perkėlė Vilniaus biurą iš verslo centro „Europa“ į „Business Stadium West“, esantį Rinktinės gatvėje. Įmonės vadovas Paulius Insoda 15min pasakojo, kaip projektuojant ofiso erdves buvo atsižvelgta į kiekvienos komandos darbo specifiką.
Naujas „NFQ Technologies“ biuras Vilniuje
Naujas „NFQ Technologies“ biuras Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

IT paslaugų kompanija iš nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Hanner“ išsinuomojo apie 1,4 tūkst. kv. metrų ploto biurą verslo centre pastatytame buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje.

Naujajame „NFQ Technologies“ biure dirba apie 110 specialistų, tačiau darbo vietų jame – apie 140. P.Insodos teigimu, ateityje planuojamas spartus augimas.

„Čia yra trumpam augimui ir po to mes galime pasiimti visą aukštą. Tai buvo viena iš sąlygų, kodėl šį biurą ir pasirinkome, nes mums reikia sąlygų augti. Iškart pasiimti 5 tūkst. kvadratų ir laikyti tuščią nėra prasmės“, – 15min aiškino pašnekovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paulius Insoda
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paulius Insoda

P.Insoda teigė, kad įmonė ieškojo tokio biuro, kuriame galėtų įsikurti viename aukšte. Prieš tai kompanijos Vilniaus skyrius dirbo „Europos“ verslo centre ir darbuotojai buvo išsibarstę per kelis aukštus. Sparčiai augančios įmonės tai netenkino, sąlygos netenkino darbuotojų, erdvės nebuvo išnaudojamos tinkamai.

„Ten sėdėjome keturiuose aukštuose, buvo atotrūkis, bendravimas neefektyvus, neišnaudojamas tinkamai plotas, susitikimų kambariai išmėtyti per aukštus“, – pasakojo jis.

Anot P.Insodos, nors Vilniuje statoma daug biurų, tačiau rasti tinkamą nėra taip lengva. Pradėjus gilintis į poreikius ir esamą pasiūlą pamatoma, kad pasiūlymų nėra jau taip daug.

„Pavyzdžiui, mes norėjome, kad būtų daug parkingo vietų, būtų geras mikroklimatas, gera vieta, susisiekimas, pastato infrastruktūra būtų atitinkamo lygio. Tada tas pasirinkimų kiekis labai stipriai susiaurėja“, – sakė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujas „NFQ Technologies“ biuras Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujas „NFQ Technologies“ biuras Vilniuje

Įmonė dar pilnai neužpildė laisvų biure esančių darbo vietų, tačiau jau svarsto apie didesnio ploto nuomą. Tokie pokyčiai, P.Insodos nuomone, gali įvykti ne po dešimties ar penketo, o jau po 2-3 metų.

„Svarstome, kad su tuo 140 vietų, pasispaudus iki 150 vietų, laikinai pabūti užteks kokius 2-3 metus. Pradėjus įsirenginėti šį biurą, mūsų buvo apie 80-90, galvojome, kad turėsime šiek tiek daugiau rezervo, bet eigoje pasirodė, kad augame greičiau negu planavome. Dabar matome, kad tas augimas nelėtėja, truputį į kitas technologijas planuojame plėstis. Jau dabar galvojame apie tolimesnę plėtrą, nes vis tiek įsirengimas užtrunka 6-9 mėnesius. Vilniuje augame greičiau nei Kaune ar Šiauliuose“, – 15min kalbėjo jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujas „NFQ Technologies“ biuras Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujas „NFQ Technologies“ biuras Vilniuje

Be to, „NFQ Technologies“ svarsto plėstis ne tik Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose, bet žvalgosi perspektyvų ir Klaipėdoje.

„Žiūrime Klaipėdoje galimybes, nes mums lokacija nėra labai svarbu, o norime būti ten, kur yra žmonės ir talentai. Jeigu randame talentų židinį, tai ten galime ir atsidurti. Galime per porą metų paaugti papildomai 50 žmonių, priklausomai nuo to, kokia rinkoje bus pasiūla“, – ateities planais dalijosi P.Insoda.

Iš viso naujame „NFQ Technologies“ biure yra 19 skirtingo dydžio susitikimų kambarių – nuo vienviečių, skirtų telefoniniams pokalbiams iki virš žemės kabančių pasitarimų kambariukų.

Biure įrengtos pusiau atviros erdvės – kiekviena komanda yra atskirta spintomis, pertvaromis ar susitikimų kambariukais. Taip pat čia įrengti ir keli miego kambariukai.

„NFQ Technologies“ interjerą kūrė architektūros studija „Plazma“. P.Insoda 15min pasakojo, kad dizaineriams buvo keliami keli svarbiausi reikalavimai. Pirmasis – kaip padaryti pusiau atvirą biurą, kuriame nebūtų daug triukšmo. Dėl to priimta daug sprendimų, tiek akustinių, tiek vizualinių, kurie šiek tiek išdalina vieną atvirą erdvę.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujas „NFQ Technologies“ biuras Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujas „NFQ Technologies“ biuras Vilniuje

„Pusėje, kur dirba „Home to go“ komanda, jiems kultūriškai daugiau akcentuojamas atvirumas. Čia tos erdvės daug atviresnės. Kitoje pusėje erdvės pritaikytos toms komandoms, kurios ten dirba. Kuriant projektą buvo galvota, kuri komanda kurioje konkrečiai vietoje sėdės pagal jos specifiką. Dizaineriai, pavyzdžiui, yra arčiau poilsio kambarių, tie, kurie kuria produktus, jiems reikia daugiau erdvės paišyti susitikimų metu, tai jie turi atskirą susitikimų kambarį“, – aiškino bendrovės vadovas.

Taip pat vienas svarbiausių elementų nurodytų dizaineriams – funkcionalumas. Siekta, kad darbuotojams butų patogu, kad būtų išnaudotos net sienos. Pavyzdžiui, viename kambarėlyje įrengta siena, ant kurios paišoma ir rašoma, o po to viskas išsitrina.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujas „NFQ Technologies“ biuras Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujas „NFQ Technologies“ biuras Vilniuje

Anot jo, tai, kad geras biuras padeda pritraukti darbuotojus, ypač IT srityje, nėra mitas. P.Insoda pateikė pavyzdį – persikėlus į naują biurą senos problemos išnyko.

„Kaune buvo įdomi patirtis, kai atsidarėme savo naują ofisą. Kai buvome senajame, kuris nebuvo labai šiuolaikiškas, naujos patalpos visada buvo prioritetų sąraše viršuje“, – pasakojo P.Insoda.

Biure dominuoja juoda, pilka ir ruda spalvos, tik kai kuriose vietose matomi ryškesni krėslai. Tai P.Insodos teigimu, padaryta siekiant neblaškyti darbuotojų, kartu norint išlaikyti solidumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius