-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Karbauskis apie pokyčius šalia Zapyškio bažnyčios: reikia gauti atsakymus

Reikia gauti atsakymus apie sprendimus šalia Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios ir tik tada juos įvertinti, teigia Seimo Kultūros komiteto pirmininkas „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.
Zapyškio bažnyčios aplinkos rekonstrukcija
Zapyškio bažnyčios aplinkos rekonstrukcija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Opozicijos atstovų siūlymu jo vadovaujamas Seimo Kultūros komitetas trečiadienį aiškinsis situaciją, viešojoje erdvėje pasklidus šalia unikalios gotikinės bažnyčios esančios erdvės renovacijos nuotraukoms.

Jose matyti, kaip dalyje teritorijos, kurioje anksčiau žaliavo žolė, nulieta betono aikštelė. Tuo socialiniuose tinkluose piktinosi kai kurie architektai ir gamtosaugininkai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Betonas šalia unikalios Zapyškio bažnyčios: erdvės kultūrai plėtra ar kraštovaizdžio niokojimas?

„Aš neturiu kažkokios konkrečios nuomonės, nesu įsigilinęs į situaciją ir sprendinius (...) Dabar mano vertinimas toks, kad tiesiog reikia išsiaiškinti, jog turėtume atsakymus. Nuotraukas mačiau, bet dar sykį pakartosiu, aš neturiu pozicijos šituo klausimu, nes aš nesuprantu, kodėl ir kas yra padaryta, galbūt yra kažkokie motyvai sprendinių. Kaip atrodė, kaip atrodo – emocinis vertinimas yra vienas dalykas“, – BNS antradienį sakė valdančiųjų „valstiečių“ lyderis.

„Aš matau, kad visuomenėje diskutuojama, Seimo narys Vytautas Kernagis parodė iniciatyvą, kad tai aptarinėtų Kultūros komitetas, aš su tuo sutikau. Tam, kad susipažintume su situacija, klausimas bus įtrauktas į darbotvarkę mūsų posėdyje. Kviečiame į svečius išsiaiškinti, kas ten buvo padaryta ir kodėl, kad atsakytume visuomenei į tą klausimą“, – teigė R.Karbauskis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

„Aš tikiuosi, kad tie, kurie ateis, pasakys, kodėl tokie sprendimai buvo priimti, ką jie reiškia ir kiek tai naudinga yra šio objekto apsaugai“, – pridūrė Seimo Kultūros komiteto pirmininkas.

Kaip BNS antradienį informavo Kultūros paveldo departamento atstovė Rytė Šerėnaitė, pirmadienį kartu su Kultūros ministerija pradėtas šalia Zapyškio esančios erdvės renovacijos dokumentų patikrinimas. Jį planuojama atlikti per savaitę.

XVI amžiuje statyta Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia yra vienas reikšmingiausių gotikinės architektūros paminklų Lietuvoje. Ši bažnyčia saugoma valstybės.

Taip pat saugoma ir daugiau nei septynių hektarų erdvė aplink bažnyčią – Zapyškio senojo miesto vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius