Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Reaguodami į protestus JAV prekybininkai uždaro parduotuves

Reaguodami į Jungtinėse Valstijose vykstančius protestus ir neramumus didieji prekybininkai nusprendė neribotam laukui uždaryti savo parduotuves. Tarp jų, „Apple“, „Walmart“, „Target“ ir vaistinių tinklas „CVS“. Tokius sprendimus prekybos tinklai tikina priėmę saugodami savo darbuotojus.
Protestai prieš policijos smurtą po George'o Floydo nužudymo
Protestai prieš policijos smurtą po George'o Floydo nužudymo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje pasirodo vaizdo įrašų bei nuotraukų, kuriuose matoma, kaip situacija besinaudojantys plėšikai niokoja parduotuves. Reaguojant į tai, „Apple“ nusprendė dalį jų uždaryti.

„Turėdami omenyje savo komandų sveikatą ir saugą, nusprendėme sekmadienį uždaryti kelias parduotuves“, – „Apple“ savaitgalį sakė „9to5Mac“, kurį cituoja „Business Insider“.

Panašiai pasielgė ir mažmeninės prekybos tinklas „Target“, kuris sekmadienį pareiškė, kad laikinai uždarys visas parduotuves JAV. Taip nuspręsta taip pat po socialiniuose tinkluose pasirodžiusių įrašų, jog prekybininko parduotuvė Mineapolyje buvo apiplėšta.

„Mus skaudina George'o Floydo mirtis ir skausmas, kurį tai sukelia visos šalies bendruomenėms“, – pranešime spaudai rašė „Target“ ir pridūrė: „Priėmėme sprendimą uždaryti daugybę savo parduotuvių. Mūsų dėmesys bus sutelktas į savo komandos narių saugumą“, skelbė „Forbes“.

Tokių pačių žingsnių ėmėsi JAV mažmenininkas „Walmart“. „New York Post“ cituojamas bendrovės atstovas Scottas Pope'as teigė, kad kol kas neaišku, kada plėšikų nusiaubtos parduotuvės bus atidarytos.

„Stengsimės įvertinti žalą ir planuojame kuo greičiau atnaujinti“, – rašė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Protestai prieš policijos smurtą po George'o Floydo nužudymo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Protestai prieš policijos smurtą po George'o Floydo nužudymo

JAV vaistinių tinklo „CVS“ atstovė Amy Thibault aiškino, kad didelė dalis kompanijos prekybinių patalpų per protestus buvo apgadintos. Skelbta, kad nei vienas darbuotojas nebuvo sužeistas, tačiau parduotuvės bus atvertos tik tuomet, kai bus saugu.

„Nuolat stebime situaciją kiekvienoje mūsų aptarnaujamoje bendruomenėje ir prireikus uždarysime parduotuves, kad užtikrintume darbuotojų ir klientų saugumą“, – „New York Post“ aiškino A.Thibault.

„Negaliu kvėpuoti“

Praėjusios savaitės pirmadienį Mineapolio policija gavo pranešimą, kad parduotuvės „Cup Foods“ lankytojas – afroamerikietis G.Floydas – už pirkinius bandė susimokėti nebegaliojančia 20 dolerių kupiūra.

Nors iki šiol neaišku, ar G.Floydas apskritai žinojo, kad su savimi turėjo būtent tokią kupiūrą, už kurią nusipirko cigarečių, parduotuvės darbuotojai, nuėję prie automobilio, kuriame sėdėjo vyras ir dar du asmenys, pareikalavo grąžinti rūkalų pakelį.

Kai G.Floydas atsisakė, jie iškvietė policiją. Vyras nepanoro sėsti į pareigūnų automobilį – jis pareiškė, kad yra klaustrofobas ir kad jam sunku kvėpuoti.

Kilus sąmyšiui, padėti dviem policininkams atvykę kolegos pabandė įgrūsti G.Floydą į automobilį, bet vyras iš jo iškrito ant žemės, o pareigūnas Michaelas Chauvinas tuomet daugiau nei 9 minutes spaudė vyro kaklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius