Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Registrų centras: pavasaris išjudino ir nekilnojamojo turto rinką

Pavasaris nekilnojamojo turto rinkoje prasidėjo trečdaliu išaugusiu pirkėjų aktyvumu. Be to, pernykščius rodiklius aplenkė tiek šių metų kovo, tiek bendri pirmojo ketvirčio rezultatai, skelbia Registrų centras.
Nuoma
Nuoma / 123rf.com nuotr.

Šių metų kovą iš viso parduoti 10834 pastatai, patalpos ir žemės sklypai. Lyginant su vasariu, bendras nekilnojamojo turto rinkos aktyvumas pakilo 36,1 proc., o lyginant su praėjusių metų kovu, pirkėjai buvo aktyvesni – parduota beveik 9 proc. daugiau nekilnojamojo turto.

„Po įprastai pasyvios metų pradžios išaugęs nekilnojamojo turto rinkos aktyvumas yra būdingas šiam laikotarpiui. Viso per pirmuosius tris metų mėnesius Lietuvoje sandoriais perleista 26946 pastatų, patalpų ir žemės sklypų. Palyginimui, 2016-aisiais per šį laikotarpį buvo parduota 25282, o 2015-aisias – 20947 nekilnojamojo turto objektai“, – rašoma Registrų centro pranešime.

Pirmą pavasario mėnesį pirkėjai aktyviai dairėsi naujo būsto, taip pat didelis susidomėjimas buvo matomas individualių namų rinkoje. Kovą visoje šalyje parduoti 886 namai – tai 54,4 proc. daugiau nei vasarį ir 18,3 proc. daugiau nei pernai kovą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sostinę sukaustė spūstys
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sostinę sukaustė spūstys

Butų pardavimai išaugo ketvirtadaliu, jų parduota 3055 – tai 20 proc. mažiau nei vasarį ir 10,3 proc. daugiau nei pernai kovą.

Vilniuje kovą parduoti 929 butai – 19,1 proc. daugiau nei vasarį ir 11 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Aktyvumu neatsiliko ir kiti didieji miestai: lyginant su vasario rezultatais, Kaune perleistų butų skaičius augo 28,7 proc., Klaipėdoje – 24,7 proc., o dar spartesnis augimas fiksuotas Šiauliuose ir Panevėžyje, kur butų parduota atitinkamai 39,3 proc. ir 32,9 proc. daugiau“, – rašoma Registrų centro pranešime.

Pavasaris tradiciškai išbudino ir žemės sklypų rinką. Kovą parduoti 5355 sklypai – tai yra 42,8 proc. daugiau už vasarį ir 9,5 proc. daugiau už pernykštį kovą.

Per mėnesį taip pat parduoti 43 sodo nameliai arba 16,2 proc. daugiau nei vasarį ir 18,6 proc. mažiau nei prieš metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius