-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

K.Mažeika: rekonstrukcijos darbai Kauno zoologijos sode prasidės artimiausiu metu

Rekonstrukcijos darbai Kaune esančiame Lietuvos zoologijos sode turėtų prasidėti artimiausiu metu, tačiau situacija dėl vėlavimo išlieka problematiška, sako aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.
Žirafa
Žirafa / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Realūs darbai yra suplanuoti, kad prasidės artimiausiu metu“, – BNS penktadienį sakė ministras.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika

Jis Kaune susitiko su savivaldybės meru Visvaldu Matijošaičiu bei aptarė miestui aktualius zoologijos sodo rekonstrukcijos klausimus.

„Kalbėjome apie problemas, susijusias su Kauno miestu: zoologijos sodo infrastruktūros gerinimo projektą, kuriame numatytos automobilių stovėjimo aikštelės, tiek tam tikras zoologijos sodo ribų pasikeitimas. Savivaldybė iš savo pusės viską padariusi, trūksta šiek tiek zoologijos sodo iniciatyvos, matome truputį nesusikalbėjimą“, – po susitikimo sakė ministras.

Jį pas Kauno merą atlydėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis. Jis sakė V.Matijošaičiui pristatęs naująjį ministrą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Aplinkos ministerija pernai gegužę iš zoologijos sodo perėmė rekonstrukcijos viešųjų pirkimų organizavimą, kai zoologijos sodui kelis kartus nepavyko surengti konkurso rekonstrukcijai.

Nerimaujama, jog pernelyg užsitęsę darbai gali sukliudyti laiku baigti projektą, dėl ko gresia prarasti apie 12 mln. eurų projektui skirtą finansavimą.

„Projekto pabaiga numatyti 2023 metai, atrodo, kad laiko dar daug, bet žiūrint tuos žingsnius, atsižvelgiant į gyvūnų gerovę, tai yra pakankamai daug iššūkių ir bus sunku suspėti tokiais tempais įgyvendinti visą projektą“, – penktadienį pripažino aplinkos ministras.

Jis sakė manantis, jog istorija dėl žlugusių pirkimų rodo „tam tikrą kompetencijos trūkumą“, tačiau teigė laukiantis galutinių šiuo metu vykdomo patikrinimo rezultatų prieš spręsdamas dėl vadovo atsakomybės.

„Situacija bus įvertinta kompleksiškai ir priimti sprendimai“, – kalbėjo K.Mažeika, žadėjęs, jog sprendimai bus priimti artimiausiu metu.

Viešųjų pirkimų tarnyba bei teismas buvo nurodęs rekonstrukcijos darbų pirkimą skaidyti į mažesnes dalis. Šiuo metu, pasak ministro, dalis darbų jau yra nupirkti.

„Jau yra dalis statybų nupirkta: pradėta nuo veterinarijos dalies (...), suprojektuoti voljerai. Zoologijos sode negalima visko vienu metu rekonstruoti, turi būti atsižvelgta į gyvūnų gerovę, gyvūnai turi būti palaipsniui perkeliami iš vienų į kitus ir procesas todėl ir išsitęsė“, – sakė jis.

Zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, jame šiuo metu yra apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2000 gyvūnų. 2013 metais dėl prastos būklės Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija panaikino Kauno zoologijos sodo, kaip pilnateisio nario, statusą ir pakeitė jį į kandidato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius