-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Senos žvejų dirbtuvės Rusnėje virs įspūdingais loftais

Rusnės saloje naujam gyvenimui prikeltos buvusios „Rusnės žvejo“ dirbtuvės. Projekto iniciatoriai tikisi, kad naujasis loftų projektas taps proveržiu ir paskatins naujas investicijas bei greitesnį salos atgimimą.
„Rusnės loftai”
„Rusnės loftai”
Temos: 1 Rusnė

„Tai vienas įdomesnių nekilnojamo turto projektų, įgyvendintų unikaliame Lietuvos kampelyje. Ši sala turėjo kurorto statusą bei yra vienas išskirtiniausių turizmo objektų mūsų krašte“, – sako vienas iš „Rusnės loftų“ projekto iniciatorių Laurynas Filipavičius.

Buvusiose dirbtuvėse įkurta 20 loftų, kuriuose jau šią vasarą galės įsikurti naujakuriai. Patalpų dydis prasideda nuo 50 kv. m, tačiau lengvai transformuojasi į 80 kv. m arba dar daugiau, įrengiant antresolę antrame aukšte. Bendra investicijų suma siekia 1 mln. eurų.

Skirta tiems, kurie vertina Rusnės grožį

Norime sujungti bendraminčius, sukuriant pridėtinę naudą ne tik loftų gyventojams, bet ir visai atbundančiai Rusnei, – sakė L.Filipavičius.

L.Filipavičius tiki, kad Rusnė ateityje galės konkuruoti su Neringa, todėl ši, ne mažesnė kaip 65 tūkst. eurų, investicija, yra ilgalaikė ir orientuota į tuos, kurie supranta Rusnės potencialą.

„Rusnės loftų“ gyventojai turės tiesioginį priėjimą prie vandens. Šalia teka Nemunas ir Atmata. Prie loftų įrengtas uostas ir prieplauka, kuria galės naudotis gyventojai ir ten laikyti laivus.

„Projekto idėja – leisti žmogui paskęsti gamtos prieglobstyje, pabėgus nuo miesto triukšmo bei kasdienybės, taigi būsimų naujakurių ratas gana aiškus“, – teigia L.Filipavičius.

„Rusnės loftai”
„Rusnės loftai”

Prie kiekvieno lofto įrengta terasa. Taip pat šiuo metu deramasi su kaimynais, kad būtų įrengtos vaikų žaidimo aikštelės ir kitos viešos erdvės.

„Norime sujungti bendraminčius, sukuriant pridėtinę naudą ne tik loftų gyventojams, bet ir visai atbundančiai Rusnei“, – sakė L. Filipavičius.

Lubos bus aukštos

Šis projektas turėtų patikti Mažosios Lietuvos vokiškosios architektūros mylėtojams ir, kaip teigia projekto atstovas, svajotojams.

„Rusnės loftai yra vienas pirmųjų loftų projektų gamtoje ir netgi pamario regione, kurių idėją padiktavo pati vieta – Rusnė. Tai svajotojų kraštas, tad interjero klausimus lėmė pati idėja ir vieta – palikti juos atvirus kūrybai, svajonių išpildymui. 6 metrų aukščio lubos suteiks galimybę „Rusnės loftuose“ įgyvendinti individualius interjero sprendimus, įrengiant antrąjį aukštą ir taip smarkiai išplečiant lofto plotą“, – kalba L.Filipavičius.

„Rusnės loftai”
„Rusnės loftai”

Moderniai rekonstravus buvusias „Rusnės žvejo“ dirbtuves, buvo išsaugota unikali pastato struktūra. Jo eksterjere suprojektuoti raudonų plytų ir šviesaus tinko deriniai, arkos, medinės detalės. Nekeičiant pastato tūrio, patalpų erdvę formuoja dideli langai bei lauko terasos.

Loftuose ilsėtis bei gyventi bus galima ir žiemą, ir vasarą – pastato fasadai puikiai apšiltinti, įrengtas ir grindų šildymas.

„Pastato sienos yra maksimaliai apšiltintos, o šildymo kaina priklauso nuo šildymo tipo. Daugiausiai besidomintys renkasi palaikomąjį elektrinį šildymą bei galimybę įsirengti židinį. Rekuperacijos sistema gali būti išvedžiota pagal atskirus pageidavimus, bet kadangi tai loftas, tai tokius sprendimus priima kiekvienas atskirai, pasirinkdamas sau artimiausią variantą, tiek interjero klausimais, tiek inžinerijos“, – teigia L.Filipavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius