Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

S.Skvernelis neabejoja, kad Žemės ūkio ministerija atsidurs Kaune, dėl Aplinkos ministerijos – neaišku

Premjeras Saulius Skvernelis sako neabejojantis, kad Žemės ūkio ministerija iš Vilniaus persikels į Kauną. Tuo metu dėl Aplinkos ministerijos perkėlimo, jo teigimu, galutinio sprendimo kol kas nėra, svarstoma į regionus perkelti ministerijai pavaldžias institucijas.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Dėl Žemės ūkio ministerijos – net neabejoju, kad taip ir bus“, – apie tai, kad ministerija persikels į laikinąją sostinę Vyriausybės valandos metu Seime kalbėjo S.Skvernelis.

Jo nuomone, Kaunas – tinkama vieta veikti Žemės ūkio ministerijai, nes „koncentruotų ir apjungtų žemės ūkio sektorių, būtų pakankamai svarbus traukos centras ir patogus visom prasmėm – infrastruktūra, geografine prasme, universiteto buvimu“.

„Kalbant apie Aplinkos ministeriją, dabar yra ieškomi sprendimai. Taip pat yra reikalingi skaičiavimai. Yra pakankamai daug pavaldžių institucijų [...]. Visgi jos (ministerijos – 15min) iškėlimas į regioną – nemanau, kad tai būtų pats geriausias sprendimas, bet galbūt tai galėtų kompensuoti, tai irgi svarstoma, pavaldžių institucijų nukreipimas į regionus. Nebūtinai į Kauną – dalis į Kauną, dalis į kitus regionus, – kalbėjo S.Skvernelis.

– Dėl Aplinkos [ministerijos] tikrai kyla abejonių. Jei mes matysim, kad sprendimas neracionalus, nepagrįstas, sakysime „klaida“... – tikrai nedarome to žingsnio tik dėl to, kad kažką tokio pažadėjome, o argumentai – kad reikia kitą sprendimą padaryti.“

Pažadą Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijas perkelti į Kauną Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga išdėstė Vyriausybės programoje.

„Stiprindami regioninę politiką, išanalizuosime galimybes perkelti į Kauną dvi ministerijas: Aplinkos ir Žemės ūkio. Įgyvendindami kompleksinę valstybės valdymo reformą, siūlysime sujungti kai kurias ministerijas“, – rašoma joje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žemės ūkio ministerija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žemės ūkio ministerija

Apie tai, kad Žemės ūkio ministerija persikraustys į Kauną ir „visai greitai“ prakalbo naujasis žemės ūkio ministras Giedrius Surplys. Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis BNS anksčiau tikino, kad planai dėl ministerijų iškėlimo Vyriausybei bus pristatyti rudenį.

Anksčiau, kai buvo dar tik įvardijamas kandidatu į ministro pirmininko postą, S.Skvernelis kalbėjo, kad ministerijų pertvarka galėtų neapsiriboti dalies jų iškėlimu į Kauną – svarstyta Vilniuje veikiančias ministerijas sukelti į vieną pastatą.

„Mes tikrai kalbame apie galimybę visas ministerijas (...) perkelti į vieną pastatą, vieną instituciją, taip taupant tiek labai didelį skaičių besidubliuojančio aptarnaujančio personalo ir transporto, nekalbant apie visus išlaikymus ir logistinius dalykus“, – 2016 metais 15min teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius