Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Skvernelis: ši Vyriausybė nesvarstys visuotinių NT ar automobilių mokesčių

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį LRT televizijai sakė, kad verta diskutuoti apie antrojo būsto mokesčio įvedimą. Tačiau antradienį 15min jis patikino, kad ši Vyriausybė neplanuoja svarstyti visuotinių nekilnojamojo turto (NT) arba automobilių mokesčių.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot S.Skvernelio, turto mokesčiai galimi tik tuo atveju, kai prabanga apmokestinama tikslingai, o ne „sukuriami papildomi mokesčiai, kurie užkraunami ir taip sunkiai besiverčiantiems gyventojams ant pečių“.

„Būtent todėl nėra ir šios Vyriausybės nebus svarstomi visuotiniai nekilnojamojo turto arba visuotiniai automobilių mokesčiai.

Girdime opozicijos raginimus grįžti prie papildomų mokesčių įvedimo ar jau esamų tarifų peržiūros. Esame pasiruošę tokius siūlymus svarstyti, tačiau norime būti tikrai, kad tokie sprendimai nesukurs neproporcingos naštos šalies gyventojams“, – 15min premjero poziciją perdavė patarėjas Skirmantas Malinauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Pirmadienį S.Skvernelis laidoje „LRT forumas“ sakė, kad verta grįžti prie diskusijos apie antrojo būsto mokesčio įvedimą.

„Aš manau, kad dėl nekilnojamo turto, ko gero, mes bandysime grįžti. Nes prabangaus nekilnojamo turto mokestis yra įvestas, o apie antrą būstą tai, manau, kad tai irgi yra tam tikro šešėlio mažinimas“, – laidoje „LRT forumas“ sakė S.Skvernelis.

Tuo tarpu Seimo „valstiečių“ frakcijos lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad artimiausiu metu neplanuojama išplėsti NT apmokestinimo, skelbė BNS.

„Jeigu tai atsitiktų, galėtų mokestis atsirasti 2021 metais ar kelintais“, – antradienį Seime žurnalistams pareiškė R.Karbauskis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Vyriausybės šiemet parengtoje mokesčio reformoje buvo siūloma 0,3 proc. apmokestinti antrą ir daugiau vieno žmogaus turimus būstus, tačiau Seimas pavasario sesija tam nepritarė. S.Skvernelis tuomet teigė, kad NT mokesčio išplėtimui dabar nėra tinkamas metas.

Lietuvas bankas anksčiau siūlė NT mokesčio bazę išplėsti dar labiau – taikyti jį visam būstui, atsižvelgiant į socialiai jautriausias grupes. Anot centrinio banko, mokesčio tarifas turėtų būti progresinis, nustatant nedidelę neapmokestinamos vertės ribą.

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) jau ne vienerius metus Lietuvai siūlo ne tik išplėsti NT mokesčio bazę, didinti gyventojų mokamą NT mokestį siūlė ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius