Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalia emigrantų pamėgto Kauno oro uosto iškils naujas viešbutis

Nors Kauno oro uostu daugiausia naudojasi emigrantai, tačiau šalia atvykimo terminalo pradedamas statyti dviejų aukštų viešbutis „Airhotel“. Verslininkai ir turizmo specialistai įsitikinę, kad toks viešbutis yra reikalingas, ypač tiems, kurie skrenda anksti ryte arba grįžta vėlai vakare.
„Airhotel“ prie Kauno oro uosto vizualizacija
„Airhotel“ prie Kauno oro uosto vizualizacija

Vienu metu viešbutyje galės apsistoti 106 svečiai. Numatomos investicijos statyboms – 1,5 milijono eurų, o viešbučio atidarymas planuojamas jau 2017-ųjų pavasarį.

Viešbutyje planuojama įrengti 53 numerius. Pusėje jų bus virtuvėlės su įmontuota buitine technika. Pirmajame aukšte bus laisvalaikio zona ir baras. Šalia viešbučio bus įrengta stovėjimo aikštelė.

„Planavimo procesas užtruko ilgiau, nei tikėjomės, bet džiaugiamės, kad pagaliau pradėsime statybos darbus. Tikimės, kad šis projektas padės pritraukti daugiau skrydžių ir Kauno oro uostas taps dar patrauklesnis“, – sakė UAB „Airhotel“ direktorius Antanas Etneris.

„Airhotel“ prie Kauno oro uosto vizualizacija
„Airhotel“ prie Kauno oro uosto vizualizacija

Poreikis, anot Lietuvos oro uostų komercijos direktorės Jūratės Baltrušaitytės, buvo jaučiamas jau seniai.

„Kaune vis daugėjant skrydžių toks viešbutis turėtų būti populiarus tarp keliautojų, kurių lėktuvai kyla anksti ryte arba leidžiasi čia vėlai vakare. Naujos apgyvendinimo vietos taps ypač svarbios kitų metų vasarą, kai Vilniaus oro uostas užsidarys kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijai, o didžioji dalis aviakompanijų skrydžius perkels į Kauno oro uostą“, – teigė J. Baltrušaitytė.

Oro uosto nuotr./Kauno oro uostas
Oro uosto nuotr./Kauno oro uostas

Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro vadovas Mindaugas Žiedelis teigiamai vertina naujo viešbučio oro uosto prieangyje statybas.

„Atsižvelgiant į turistų poreikius, viešbutis yra reikalingas. Jei reikia skristi naktį, svečiai galės nakvoti ne mieste, o šalia oro uosto. Galės patogiai atsikelti ir keliauti tiesiai į lėktuvą“, – sakė M. Žiedelis.

Naujo viešbučio planuojamas plotas – 1314 kvadratinių metrų. Jo projektą parengė Rimanto Giedraičio architektų kompanija „Giedraitis & Architektai“.

Dviejų aukšto pastato fasadas kuriamas iš metalo kompozito plokščių, į antrą aukštą viešbučio svečius kels stiklinis panoraminis liftas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius