-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savivaldybė tvarkys sostinės Operos ir baleto teatro fontaną, jo prieigas

Vilniaus miesto savivaldybė pirmadienį pranešė pasirašiusi sutartį su įmone „Poolservice.LT“, tvarkysiančia sostinės Operos ir baleto teatro fontaną bei jo prieigas. Rekonstrukcijos darbai, kuriems iš biudžeto skirta 300 tūkst. eurų, planuojami baigti kitų metų vasarį.
Operos ir baleto teatro tvarkybos darbai
Operos ir baleto teatro tvarkybos darbai / Sauliaus Žiūros nuotr.

Fontano rekonstrukciją ketinama pradėti šią savaitę. Tvarkant fontaną, planuojama atnaujinti fontano granito apdailos plokštes, bus keičiamos ištrupėjusios baseino dugno plytelės įrengtas naujas vamzdynas, vandens baseino hidroizoliacija, keičiama elektros instaliacija, povandeninis spalvotas apšvietimas, įrengiama automatinė vandens dezinfekcijos sistema, vandens lygio kontrolė.

Atnaujinant fontaną žadama suremontuoti granitines atramines sienutės ties Vilniaus ir Tilto gatvių sankryža, pėsčiųjų takus aplink fontaną Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro prieigose.

Sauliaus Žiūros nuotr./Operos ir baleto teatro tvarkybos darbai
Sauliaus Žiūros nuotr./Operos ir baleto teatro tvarkybos darbai

„Kad takai taptų patogūs ir saugūs pasirūpins savivaldybės įmonė „Grinda“. Šiuo metu darbai jau verda Vilniaus gatvės dalyje ir J.Lelevelio gatvėje: jau klojamos naujos šaligatvių plytelės, atnaujinamos granito plokštės“, – rašoma savivaldybės svetainėje.

Po keleto savaičių darbai persikels į A.Vienuolio, vėliau į A.Goštauto gatves. Čia taip pat savivaldybė ketina atnaujinti šaligatvius, kelio bortus ir granito plokštes. Skaičiuojama, kad teatro prieigoms sutvarkyti prireiks apie 40 tūkst. šaligatvio plytelių, turėtų būti atnaujinta apie 1000 granitinių atraminių sienučių.

Vien tink prieigų sutvarkymui savivaldybė skyrė dar apie 200 tūkst. eurų, o likusių dalį – apie 240 tūkst. eurų skyrė Operos ir baleto teatras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius