-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

SBA koncernas paskelbė ieškantis vadovo už įspūdingą metinę algą

Beveik 100 tūkstančių eurų metinis atlyginimas ir papildomos investicijos jo paieškai. Tokių priemonių vadovų nekilnojamojo turto srityje paieškai tenka imtis ne užsienio kompanijoms, o Lietuvos bendrovėms.
Eurai
Eurai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mūsų veikla plečiasi, todėl reikalingas viso nekilnojamojo turto grupės vadovas. Tai būtų nauja pozicija. Suprantame, kad aukščiausio lygio specialistai kainuoja, todėl ir siūlome konkurencingą atlygį. Darbo užmokestis skelbime yra nurodytas su mokesčiais“, – 15min teigė įspūdingą skelbimą vadovo paieškoms nusprendusio paskelbti SBA koncerno viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Egidijus Valentinavicius
Egidijus Valentinavičius

Vis dėlto jis pripažįsta, kad nors vadovui žadamas 95 tūkst. eurų per metus dydžio atlygis, konkrečios sąlygos bus derybų klausimas.

„Aukščiausio lygio darbuotojų pritraukiame įvairiomis priemonėmis, naudojamės ir personalo paieškos įmonių paslaugomis. Šį kartą nusprendėme išbandyti ir papildomą būdą, kuris atkreiptų galimų kandidatų dėmesį“, – sakė E. Valentinavičius.

Koncernas SBA ieško naujo darbuotojo
Koncernas SBA ieško naujo darbuotojo

Vis dėlto darbo paieškos portalų atstovai ir atrankų specialistai teigia, kad tokie skelbimai yra veikiau išimtis net ir pakilimą išgyvenančioje nekilnojamojo turto rinkoje. Šiuo metu sektoriuje dažniausiai ieškoma matininkų, turto vertintojų, o daugiausia – brokerių.

„Iš skelbimų matome, kad šiuo metu vadovavimo ir valdymo kategorijoje gali būti siūlomas ir 3 tūkst. eurų mėnesio atlyginimas, atskaičius mokesčius. Tačiau kai kuriuose skelbimuose tiksliai neįvardijama suma. Tiesiog rašoma bazinė suma ir priedai, priklausantys nuo rezultatų“, – sako skelbimų portalo „CV bankas“ atstovė Viktorija Steponavičiūtė.

Vadovų paieškos kompanijos „AIMS International Lietuva“ vadovaujantysis partneris Šarūnas Dyburis atkreipia dėmesį, kad darbuotojų ieškančių įmonių reklama ir realios darbo sąlygos gali skirtis.

„Tas atlyginimas nėra konstanta, nereiškia, kad būsimas vadovas tikrai gaus tuos 95 tūkstančius. Galbūt bendrovė užbrėžė, jog įmanoma uždirbti iki tokios sumos. Su kiekvienu kandidatu yra kalbamasi atskirai ir yra vertinama kompetencija. Tai, kad gali mokėti tokį atlyginimą, įmonė turbūt naudoja kaip patrauklų argumentą kandidatams pritraukti. Bet ar mokės – kitas klausimas“, – teigė jis.

Anot Š.Dyburio, kai ieškoma tokio lygio vadovų, retas atvejis, kad būtų plačiai reklamuojamasi.

„Dažnai tokia informacija net nepatenka į viešumą ir nėra dedami darbo skelbimai. Gali būti, kad rinkoje yra daugiau tokių darbo pasiūlymų, bet mes apie juos nežinome“, – teigė Š.Dyburys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius