Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SBA statys 22 mln. eurų vertės logistikos centrą ir baldų komponentų gamyklą

Lietuvoje, Rusijoje ir Baltarusijoje septynis baldų fabrikus turintis Arūno Martinkevičiaus valdomas koncernas SBA investuos 22 mln. eurų į logistikos centro ir baldų komponentų gamyklos statybas šalia Klaipėdos. Statybas žadama pradėti kitų metų pavasarį.
SBA E.Valentinavicius
SBA E.Valentinavicius / SBA
Temos: 2 SBA Klaipėda

SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius sako, kad taip norima optimizuoti tiekimo grandinę ir padidinti ne tik SBA, bet ir viso regiono baldininkų konkurencingumą.

„Centralizuota logistika leis efektyviau užpildyti produkcija krovininius automobilius ar konteinerius, krovinį formuojant iš skirtingų fabrikų gaminių“, – pranešime spaudai sakė E.Valentinavičius.

Logistikos centro ir baldų komponentų gamyklos statybas tikimasi baigti iki 2018 metų pabaigos. Logistikos centre bus sandėliuojama ir paskirstoma 4 koncerno SBA baldų fabrikų – „Klaipėdos baldų“, „Germanikos“, „Šilutės baldų“ ir „Visagino linijos“ – produkcija.

Logistikos centro ir gamyklos komplekse centrinis sandėlis bus 28 tūkst. kv. metrų ploto, o baldų komponentų gamykla – 12 tūkst. kv. metrų. SBA logistikos centras teiks paslaugas ne tik koncernui priklausantiems fabrikams, bet ir kitiems Lietuvos gamintojams.

„Toks bendradarbiavimas ir galimybė sumažinti transportavimo kaštus didintų visos Lietuvos konkurencingumą ir leistų šioje srityje dar aktyviau konkuruoti su Lenkijos ir kitų Vidurio Europos šalių gamintojais“, – teigė E.Valentinavičius.

Centrinio sandėlio ir gamyklos statybos bus pirmasis komplekso vystymo etapas. Vėliau SBA planuoja dar dviem etapais didinti sandėliavimui ir gamybai skirtus plotus. Planuoja, kad kompleksas bus pilnai pabaigtas 2027 metais.

SBA jungia 26 įmones, tarp jų yra „Klaipėdos baldai“, „Šilutės baldai“, „Visagino linija“, „Germanika“, „Kauno baldai“, „Utenos trikotažas“, „Šatrija“, nekilnojamojo turto grupė „Urban Inventors“.

Koncernas pernai uždirbo 21,2 mln. eurų audituoto konsoliduoto grynojo pelno – 36 proc. daugiau nei 2015 metais, kai jis buvo 15,6 mln. eurų. Koncerno konsoliduotos pajamos pernai buvo 313,8 mln. eurų – 5,9 proc. mažiau nei 2015-aisiais, kai jos siekė 333 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius