Dabar populiaru
Publikuota: 2020 liepos 16d. 13:43

SEB keliasi į naują būstinę: saulės elektrinės ant stogo ir išsikraustyti nepanorusi kaimynė

SEB banko būstinės pristatymas
Luko Balandžio / 15min nuotr. / SEB banko būstinės pristatymas

Bankas SEB iki vasaros pabaigos ketina persikelti į naująją būstinę greta Vilniaus Konstitucijos prospekto ir Upės gatvės. Teigiama, kad daugiau nei penktadalis pastato bus atvira visuomenei, o jį iš kitų statinių išskiria ne tik išmanūs sprendimai, bet ir kaimynė, nesutikusi išsikelti iš savo namų.

SEB į naują pastatą perkelia darbuotojus iš 5 skirtingų Vilniaus vietų. Jame dirbs 1,1 tūkst. žmonių.

„Tikslas buvo, kad iš 5 skirtingų vietų darbuotojai sujudėtų į vieną pastatą. Tai yra didžiausias taupymas. Nuomojome apie 18 tūkst. kvadratų, o dabar šis pastatas 12,9 tūkst. kv. metrų“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė banko prezidento pavaduotojas Aivaras Čičelis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Aivaras Čičelis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Aivaras Čičelis

Naująją banko būstinę sudaro du korpusai su per visą aukštį išdėstytais atrijais. Tačiau, anot A.Čičelio, pastatas išsiskiria tuo, kad tarsi formuoja naują Vilniaus pėsčiųjų perėją – į jį galima bus patekti tiek iš Konstitucijos prospekto, tiek iš Upės gatvės pusės.

„Pirmas aukštas skirtas visuomenei, miestiečiams, svečiai galės čia laisvai judėti, ateiti į restoraną pavalgyti, išgerti kavos, sėdėti amfiteatre, bendrauti su kolegomis, bankininkais ar su savo draugais. Daugiau negu penktadalis pastato yra atviras visuomenei. Visur kitur darbuotojai juda su savo kortele“, – komentavo jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./SEB banko būstinės pristatymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./SEB banko būstinės pristatymas

Iš viso pastate tradicinių darbo vietų bus 840 – tai yra 75 proc. nuo visų darbuotojų skaičiaus. Taip pat dar 440 darbo vietų bus alternatyvios.

„Darbuotojas ryte atėjęs į darbą turi nuspręsti, ar jis nori eiti ir dirbti su savo departamentu, ar jam reikia daugiau susikaupimo, gali eiti į mažas patalpas, kur galės atlikti susikaupimo reikalaujantį darbą, ar jis tiesiog nori dirbti aplink atrijus, ar eiti į bendradarbiavimo erdvę“, – sakė A.Čičelis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./SEB banko būstinės pristatymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./SEB banko būstinės pristatymas

Visame pastate veikia korporatyvinis bevielis ryšys, todėl žmogus gali keisti darbo vietą bet kada ir eiti į bet kurią statinio pusę.

„Tradicinių darbo vietų mažiau tam, kad turėtume galimybių sukurti alternatyvias darbo vietas, ir darbuotojas, priklausomai nuo darbo pobūdžio, pasirinktų tą dieną, ką jis nori daryti“, – kalbėjo A.Čičelis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./SEB banko būstinės pristatymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./SEB banko būstinės pristatymas

Pirmame aukšte taip pat įsikurs ir šiuo metu Savanorių prospekte esantis SEB inovacijų centras.

„Stengsimės, kad nuo 10 iki 12 startuolių visą laiką būtų pas mus, jiems suteiksime ne tik vietą, tačiau ir mentorystę, ir kartu ieškosime produktų, bendradarbiavimo galimybių, ką kartu galime nuveikti“, – tikino A.Čičelis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./SEB banko būstinės pristatymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./SEB banko būstinės pristatymas

Antrame aukšte veiks klientų konsultavimo centras, kur bus tiek savitarnos zonos, tiek susitikimų kambariai.

Greta pastato su Šarūno Marčiulionio pagalba įrengta padelio teniso aikštelė, tačiau dar ir gyvena močiutė, nesutikusi parduoti savo namo.

„Labai įdomi moteris. Vasarą gyvena čia, žiemą važiuoja į Lenkiją pas savo vaikus. Ji vasarą atvažiuoja čia kaip į sodybą“, – sakė jis ir pridūrė, kad moteris labai džiaugėsi naujo pastato kaimynyste.

Luko Balandžio / 15min nuotr./SEB banko būstinės pristatymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./SEB banko būstinės pristatymas

Kiekviename darbuotojams skirtame aukšte yra dedikuota bendra erdvė, kur žmonės gali prisėsti išgerti kavos ir pabendrauti neformaliai.

Ant pastato viršaus įrengta saulės jėgainė, kuri aprūpina dalį pastato inžinerinių sistemų. Kartu jame įrengta ir naujovė – biodinamiškai efektyvus apšvietimas, kuris prisitaiko prie žmogaus biologinių ritmų ir atitinka natūralios šviesos ciklą, tarsi būtume lauke.

„Šviesos intensyvumas, priklausomai nuo lauke esančio apšvietimo, kinta. Ryškiau ryte, blankiau vakare. Priklausomai nuo lauke esančios šviesos ir viduje automatiškai adaptuojasi prie natūralių šviesos ritmų.“

Po statiniu įrengta 200 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, 50 skirta elektra kraunamiems automobiliams. Taip pat yra vietos paspirtukams ir dviračiams.

Pastatą statė statybų bendrovė „Veikmės statyba“ Vilniuje, užsakovė – investicijų valdymo bendrovė „Lords LB Asset Management“. Interjerą kūrė „DO architects“ partnerė Gilma Teodora Gylytė.

Komentarai: 3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką