Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas nekeičia statybų išnuomotoje valstybės žemėje tvarkos

Parlamentarai nesutiko keisti statybų išnuomotoje valstybinėje žemėje reguliavimo, griežtinant galimybę statyti naujus pastatus. Seimas antradienį nepriėmė tai numatančių Žemės įstatymo pataisų: už balsavo 42 Seimo nariai, prieš – 16, o susilaikė 34 parlamentarai.
Seimo salė
Seimo salė / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Pasak „valstiečių“ frakcijai priklausančio Naglio Puteikio, priėmusi siūlytas pataisas valstybė būtų daugiau praradusi nei gavusi naudos.

„Jeigu būtų toks įstatymas priimtas, valstybė būtų iš esmės išdovanojusi už penktadalį rinkos vertės dabartiniams nuomininkams užstatymo teisę,“ – po balsavimo tvirtino N.Puteikis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Naglis Puteikis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Naglis Puteikis

Jo teigimu, dabar valstybė iš nuomojančių valstybinę žemę ir norinčių ją užstatyti gali pareikalauti, kad už žemės užstatymą būtų sumokėta rinkos kaina.

„Už tuos pinigus būtų galima vykdyti socialinę reformą ir mažinti neturtinę nelygybę“, – aiškino N.Puteikis.

Pataisos numatė, kad išnuomotuose valstybinės žemės sklypuose būtų draudžiama statyti naujus statinius, o išimtis norėta daryti tik esamų statinių priklausiniams, inžineriniams tinklams ar susisiekimo komunikacijoms.

Taip pat siūlyta drausti rekonstruoti esamus statinius daugiau kaip 5 proc. didinant jų užimamą žemės plotą ar keičiant jų naudojimo paskirtį. Šios nuostatos siūlyta netaikyti, kai būtų statoma ar rekonstrukcija atliekama neprivatizuojamoje žemėje.

Nuomininkams siūlyta leisti statyti naują statinį arba rekonstruoti esamą tik jam sumokėjus į valstybės biudžetą žemės nuomos mokesčio specialų priedą – 20 proc. išnuomoto sklypo vertės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius