Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių bankas pasirašė sutartį su EIB dėl 200 mln. eurų daugiabučių renovacijos fondo

Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) bei vietos akcininkų valdomas Šiaulių bankas kartu su Europos investicijų banku (EIB) pasirašė sutartį dėl 200 mln. eurų daugiabučių namų renovacijos fondo.
Renovuojamas daugiabutis
Renovuojamas daugiabutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Fondas galės finansuoti iki 800 daugiabučių namų atnaujinimą ir modernizavimą Lietuvoje. Veiklos sutartis pasirašyta antradienį, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė Šiaulių bankas.

„Bankas šiuo metu steigia fondą ir derasi su pirmo ir antro lygio kreditoriais bei investuotojais į fondo nuosavą kapitalą, siekiant galutinių susitarimų 2021 metų antrąjį ketvirtį, kad renovacijos paskolos iš fondo lėšų būtų pradėtos teikti 2021 metų antroje pusėje“, – teigiama pranešime.

Liepą skelbta, kad steigiamam fondui iki 150 mln. eurų turėtų suteikti pirmos ir antros eilės skolos investuotojai, o 50 mln. eurų būtų skirti iš Europos struktūrinių ir investicijų fondų bei nuosavybės kapitalo investuotojų.

Tikimasi, kad tokia fondo struktūra leis pritraukti privačius investuotojus į daugiabučių namų modernizavimo projektus ir kitus projektus, skirtus energijos vartojimo efektyvumo didinimui, kurie šiuo metu daugiausiai finansuojami iš valstybės lėšų.

Šiaulių bankas, bendradarbiaudamas su EIB, daugiau nei devynerius metus dalyvauja daugiabučių namų modernizavimo programose ir užima 60 proc. šios rinkos. Per šį laikotarpį pasirašyta modernizavimo paskolų už daugiau kaip 560 mln. eurų (iš jų daugiau kaip 300 mln. eurų yra Šiaulių banko nuosavos lėšos), bankas yra suteikęs finansavimą 2 tūkst. daugiabučių namų.

Šiaulių banko akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius