Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilutė rado investuotoją – galės džiaugtis nauja autobusų stotimi ir parku

Šilutės valdžia baigė derybas ir pasirinko investuotoją, kuris iškels Šilutės autobusų parką ir jo vietoje pastatys autobusų stotį su parduotuve. Objektai mieste turėtų iškilti kitų metų pabaigoje, o į juos planuojama investuoti iki 4 mln. eurų.
Planuojamos statyti Šilutės rajono autobusų stoties vizualizacija
Planuojamos statyti Šilutės rajono autobusų stoties vizualizacija / Šilutės r. savivaldybė

Investuotojai bendrovė „Projestos projektai“ savivaldybei įsipareigojo Dariaus ir Girėno gatvėje esančiame 1 ha ploto sklype pastatyti naują autobusų parką. Čia investuotojas statys ir parduotuvę, greta jos įsipareigojo įrengti autobusų stotį.

Šiuo metu turėtų būti pradėti rengti objektų techniniai projektai. Preliminariai skaičiuojama, kad autobusų stoties salė bus maždaug 200-220 kv. m ploto, parduotuvė – 3 tūkst. kv m ploto, o autobusų parkas – iki 2 tūkst. kv. m ploto. Į projektą bendrovė investuos 4 mln. eurų.

„Planuojame naujo autobusų parko statybos darbus pradėti žiemos pabaigoje arba ankstyvą pavasarį. Visų pirma turime pastatyti naują autobusų parką, kad jį būtų galima ten iškelti“, – sakė „Projesta Group“ generalinio direktoriaus pavaduotojas ir vienas iš akcininkų Darius Baliukevičius.

Domina prekybos tinklus

Anksčiau 15min rašė, kad planuojama statyti nauja autobusų stotimi domisi Vokietijos kapitalo prekybos tinklas „Lidl Lietuva“, tačiau investuoti jie nesiryžo. Tiesa, neatmetama galimybė, kad „Lildl“ parduotuvė vis tiek įsikurs mieste.

D.Baliukevičiaus teigimu, preliminarūs pokalbiai dėl to, kas įsikurs parduotuvės patalpose, vyko su beveik visais didžiaisiais prekybos tinklais – „Iki“, „Maxima“ ir „Lidl“. Tačiau galutinių sprendimų ir sutarčių įmonė neturi.

Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis tikino, kad savivaldybei nėra svarbu, koks prekybos tinklas įsikurs šalia stoties. Pagal susitarimą, investuotojas savo lėšomis turi pastatyti šiuos objektus ir juos perleisti savivaldybės žinion. Už tai jis gaus parduotuvę, kurią galės išnuomoti.

„Investuotojams buvo sąlyga iškelti autobusų parką iš miesto centro į pakraštį, ten pastatyti naują. Autobusų parko vietoje pastatyti naują autobusų stotį ir toliau jie gali pasistatyti prekybos centrą. Investuotojai taip pat įsipareigojo sutvarkyti prieigas, aikšteles ir t.t. Tai savivaldybei neturėtų kainuoti nei vieno euro, nes mes pinigų neturime“, – teigė V.Laurinaitis.

Senosios stoties teritoriją ir pastatą Geležinkelio gatvėje Šilutės rajono savivaldybė planuoja parduoti.

Šilutės r. savivaldybė /Planuojamos statyti Šilutės rajono autobusų stoties vizualizacija
Šilutės r. savivaldybė /Planuojamos statyti Šilutės rajono autobusų stoties vizualizacija

Rinkosi iš dviejų

Šilutės rajono tarybos komiteto posėdyje buvo balsuojama už sprendimų projektus, kuriuos pasiūlė dvi bendrovės – „Capital City Group“ ir „Projestos projektai“.

Vietos leidinys „Šilutės naujienos“ skelbė, kad už „Capital City Group“ pasiūlytą investicijų koncepciją balsavo 5 tarybos nariai, o už „Projestos projektų“ pasiūlymus – 11 politikų.

Meras teigė, kad investuotojų pasiūlymus jam atrodo lygiaverčiai, o pasirinkimą lėmė tarybos balsavimas. Tiesa, pats V.Laurinaitis balsavo už „Capital City Group“ pasiūlymus.

„Man jie buvo kaip ir vienodi, bet kai kuriems tarybos nariams pasirodė, kad jie („Capital City Group“ – 15min past.) mažiau projektų įvykdė, per maža apyvarta, patikimumas mažesnis. Investuotojo pasirinkimą nulėmė patikimumo laipsnis, o projektiniai pasiūlymai buvo vienodi“, – tikino Šilutės rajono meras.

Šilutės r. savivaldybė /Planuojamo statyti Šilutės rajono autobusų parko vizualizacija
Šilutės r. savivaldybė /Planuojamo statyti Šilutės rajono autobusų parko vizualizacija

Bendrovė „Projestos projektai“ 2008-2009 metais įgyvendino panašius projektus Kėdainiuose, Klaipėdoje ir Skuode. 2014 metų pabaigoje, įmonė pradėjo nuosavo investicinio objekto – apie 3 tūkst. kv. m „Maxima“ parduotuvės su turgaviete statybas Vievyje. Taip pat stato ir projektuoja parduotuves visoje Lietuvoje ir Baltarusijoje.

Nekilnojamojo turto vystytojas „Capital City Group” 2014 metasi pastatė Palangos autobusų stotį kartu su parduotuve. Bendrovė stato parduotuves ir gamyklas Lietuvoje ir Baltarusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius