-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skaičiuojama, kad renovacijai jau ryžosi 209 daugiabučiai

„Jeigu kas nors pamatuotų daugiabučių modernizavimo pagal naująjį modelį pulsą, tai įsitikintų, kad jis – kaip veiklaus sveiko jaunuolio. Tai drąsiai galiu teigti, nes kasdien stebime renovacijos eigą – bendraujame su savivaldybėmis, investicinių projektų vykdytojais, bankais ir tą pulsą gerai jaučiame“, – vaizdžiai kalba aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.
Daugiabučių renovacija
Daugiabučių renovacija

Jau keturios savivaldybės – Švenčionių, Šalčininkų, Molėtų ir Raseinių rajonų – naujajai Būsto energijos taupymo agentūrai (BETA) yra pateikusios įvertinti 50 investicijų planų, praneša Aplinkos ministerija. Pasak BETA direktoriaus Valiaus Serbentos, agentūra tai stengsis atlikti kuo greičiau, kad dar šią vasarą prie savivaldybių atrinktų renovavimui namų jau galėtų iškilti pastoliai.

Liepos 1 d. duomenimis, šalies savivaldybės jau yra patvirtinusios 209 daugiabučiams namams atnaujinti skirtus investicijų planus, dar 308 numatyta patvirtinti šį mėnesį, rugpjūtį – 301.

Visos tokių planų rengimo sutartys jau yra pasirašytos Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Šiaulių, Tauragės, Telšių ir Utenos regionuose.

Primenama, kad šių metų pradžioje pradėtas įgyvendinti naujasis daugiabučių namų modernizavimo programos modelis paremtas pirmiausia tuo, kad savivaldybės atrenka atnaujintinus namus ir parengia jų energinio efektyvumo didinimo investicijų planus. Aplinkos ministerija atkreipia dėmesį, kad gyventojams nereikia rūpintis projekto įgyvendinimo finansavimu – tai daro savivaldybių paskirti energinio efektyvumo didinimo programų įgyvendinimo administratoriai. Jie taip pat atsakingi ir už tai, kad renovacijos darbai būtų atliekami nustatytais terminais ir kokybiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius