Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smogą valančios sienos: kinai pastatys miestą-mišką

Italų architektas Stefano Boeri, prieš porą metų Milane realizavęs du žaliuosius dangoraižius, savo patirtimi neseniai sudomino kinus. Netoli pramoninio Liudžou miesto jau pradedamas projektuoti miestas-miškas, kuris kovos prieš didelę vietos oro taršą.
Kinai pastatys miestą-mišką
Kinai pastatys miestą-mišką / „Stefano Boeri Architetti“

Pagal architekto S.Boeri vadovaujamo kolektyvo („Stefano Boeri Architetti“) projektą, Kinijoje iškils futuristinis miestas-miškas. Tai 175 ha aukštuminių namų juosta kalnuotoje vietovėje išilgai Liudziango upės. Planuojamame mieste-miške numatyta įkurdinti ne vien žmones, bet ir beveik 40 000 medžių, kurie žaliuos namus juosiančiuose balkonuose bei ant stogų. Teigiama, jog medžiai čia bus net 100 skirtingų rūšių. Per metus šis miestas-miškas turėtų absorbuoti iki 57 tonų CO2 ir teršalų bei pagaminti apie 900 tonų deguonies. Mieste taip pat bus išplėtotos įvairios „žaliosios“ technologijos.

„Stefano Boeri Architetti“/Kinai pastatys miestą-mišką
„Stefano Boeri Architetti“/Kinai pastatys miestą-mišką

Su Liudžou miestu greituoju geležinkeliu sujungtame mieste-miške įsikurs 30 tūkst. žmonių. Jame bus ne tik gyvenamieji namai, bet ir komercinės bei rekreacinės erdvės, 2 mokyklos ir ligoninė. Pasak architektų, tai bus pirmas pasaulio miestas, kurio sienos „valgys“ smogą. Jos taip pat padės vėsinti patalpas bei veiks kaip triukšmo ekranas.

Planuojama, kad miestas bus pradėtas statyti jau po 3 metų.

S.Boeri šiuo savo miestu-mišku pratęsė savo „vertikaliųjų miškų“ projektus Milane (Italija) ir Lozanoje (Šveicarija). Amerikos organizacija „Council on Tall Buildings and Urban Habitat“ (CTBUH) 2015-aisiais Milano „Vertikalųjį mišką“ buvo pripažinusi Geriausiu metų dangoraižiu.

Parengta pagal „Stefano Boeri Architetti“ informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius