Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sparčiausiai butų kainos sausį kilo Vilniuje ir Kaune

Nekilnojamojo turto ekspertai fiksuoja, kad per metus butų kainos visoje Lietuvoje augo 5,6 proc., o pirmą šių metų mėnesį didžiausi kainų pokyčiai fiksuoti Vilniuje ir Kaune.
Nuoma
Namas / 123rf.com nuotr.

Vilniuje butų kainos per metus augo 7,1 proc. iki 1423 eurų už kv. m spalį, skelbia nekilnojamojo turto bendrovė „Ober-Haus“.

Kaune metinis butų kainų augimas rugsėjį siekė 4,3 proc. iki 986 eurų už kv. m, Klaipėdoje – 2,4 proc. iki 1013 eurų už kv. m, Šiauliuose – 4,8 proc. iki 595 eurų už kv. m, o Panevėžyje – 5,2 proc. iki 559 eurų už kv. metrą.

„Tradiciškai sausio mėnuo nekilnojamojo turto rinkoje būna vienas mažiausiai aktyvių periodų, todėl butų kainos kilo dviejuose didžiausiuose ir šiuo metu aktyviausiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje ir Kaune“, – teigia „Ober-Haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis.

Remiantis Registrų centro duomenimis, šių metų sausio mėnesį Vilniuje buvo sudaryta 11 proc. daugiau butų pirkimo sandorių nei 2016 metų sausį. Tuo metu Kaune sandorių prieaugis siekė 19 proc.

„Lyginant sausio mėnesio statistiką, galima pastebėti, kad šių metų sausio rezultatas Kaune yra antras pagal dydį miesto istorijoje. Daugiau sandorių sausio mėnesį buvo sudaryta tik 2007 metų sausį. Tad tai dar vienas iš įrodymų, kad Kauno būsto rinka vis rimčiau bunda iš buvusio sąstingio, iš kurio šis miestas pradėjo vaduotis tik 2014 metais“, – sako S.Vagonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius